Hala Pieței Centrale – un loc care se degradează pe zi ce trece

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Hala Pieței Centrale – un loc care se degradează pe zi ce trece

Locația Halei Centrale este visul conducerii Primăriei de a fi viitorul amplasament, acolo unde temporar vor fi mutați comercianții de legume, fructe, zarzavaturi din Piața Centrală Agroalimentară – pe timpul reabilitării acesteia. O altă locație ar fi pe platoul din fața Liceului economic, unde pot fi duse tarabele.

 

Hala Centrală a dorit cândva să fie reabilitată printrun proiect de pescuit POP, de către primarul Drăgulin. Aceasta presupunea ca după finalizarea lucrărilor o perioadă de timp, vreo 3 ani… destinația să nu mai fie decât pentru comercializarea produselor de pește, promovarea pescuitului. Un posibil impediment in aplicarea către acest proiect ar fi acela că Hala adăpostește și un spațiu subteran de apărare civilă. Asta nu împiecică igienizarea spațiilor, multe fiind abandonate din cauza lipsei vânzării…

În prezent Hala se prezintă degradat. Pereții sunt mânjiți în totalitate cu grafiti cu anunțuri obscene, declarații la sex, etc. Tavanele interioare sunt afumate, coșcovite, pline de igrasie, mucegai sau condens, unele bucăți stând să se desprindă. Utilaje frigorifice, grătare, ambalaje stau depozitate în incinta Halei, acolo unde se intervine rar pentru salubrizare. Ambalajele de carton sunt aruncate într-un țarc din plasă de Buzău oferind un specacol dezolant cumpărătorilor care se încumetă să mai viziteze cele 2 magazine cu profil de carne din Hală, pe lângă haitele de câini și pisici hrănite de la magazinul de pește și cele de carne de aici. Elevii dela liceul economic folosesc locația pentru întâlniri cu colegele lor, a fuma o țigară și declarații de dragoste, locația fiind dosnică pe zi ce trece.

Propunerea unor consilieri la ședința din 26 aprilie 2018 a Consiliului local Călărași a fost ca Primăriia să înceapă reabilitarea acestui spațiu, să îl pregătească pentru mutarea comercianților din Piața Centrală Agroalimentară. Se poate acoperi incinta halei iar magazinele dezafectate de aici se pot acorda comercianților 0 spunea consilierul Buzea la această ședință. Sunt lucruri bune pe care oamenii le așteaptă de la conducerea Primăriei. Este mult de muncă pentru a finaliza ceva util, folositor cetățenilor.