Hăituirea și rolul organelor de ordine în reglările de conturi dintre politicieni

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Hăituirea și rolul organelor de ordine în reglările de conturi dintre politicieni

Fabricarea de dosare penale nu a ocolit nici minunatul nostru municipiu. Cum să decazi un om cu rezultate deosebite aduse comunitații decât prin mizerii și aranjamente politice…Să scoți într-o intersecție nu 1, nici 2 ci 3 echipaje de poliție rutieră…la un control de rutină este ceva de neimaginat în municipiul nostru. Nu am văzut asta niciodată în cariera de 23 de ani de Poliție sau Jandarmerie. Nici măcar pentru urmărirea celor fără permis, a celor care fac curse sau prinderea grupurilor organizate…nu poți emite o dispoziție mobilizând într-o singură intersecție toate efectivele de poliție rutieră. Sursele de presă afirmă că nu a fost întâmplător ca Dispoziția în baza căreia au acționat polițiștii să fie schimbată cu…doar 1 seară înainte de acel control de…rutină. Premeditarea pentru fabricarea de dosare penale rezultă și din prezența la fața locului a acelei părți a presei orientată către așa numitele anchete jurnalistice la comandă – spun oamenii simpli care asistă la urmărirea persoanei hăituite și ajungerea jurnaliștilor la fața locului odată cu Poliția.

Nu știi ce să crezi…Cercetarea la fața locului o face Poliția sau…așa zișii jurnaliști despre care sursele afirmă că au o finanțare dubioasă pentru a regla conturile într-un partid anume. Comunicatele confuze arată și neputința Poliției dar mai ales neluarea măsurilor legale față de o persoană. În mod clar când sunt indicii că persoana a consumat băuturi alcoolice, polițistul solicită ferm stabilirea alcolemiei. Mai mult este obligat la folosirea forței la încătușare și conducerea la sediul Poliției dacă persoana se opune. Să pleci în urmărirea unei persoane la 10 minute după ce a fost sancționată pentru lipsa documentelor asupra sa…pentru un alt motiv pare desprins din ceva greu de crezut. Mai ales că acolo unde acționau nu 1 patrulă de Poliție ci…3 patrule. Toată efectivele din tură așteptau finalizarea unui posibil denunț sau informații cu așa zisă valoare operativă primită se pare cu 1 seară înainte. O informație că o persoană urmează să consume băuturi alcoolice și se va deplasa în starea asta printr-o intersecție anume… Deplasarea și mijloacele informative la  această așa zisă urmărire a unui suspect, legitimat după 10 minute…a polițiștilor însoțiți de jurnaliști a creat multor cititori de pe paginile de socializare răspunsul la modul cum se rezolvă conflictele dintre politicienii care nu se agreează.

Raportat la pericolul social al faptei unui legitimat care după vreo 10 minute este urmărit…ca să i se stabilească alcoolemia nu are vreo legătură cu practica de poliție, ci cu neglijența în serviciu. Asistăm la violarea proprietății persoanei urmărite după cele 10 minute…înregistrată în direct de un jurnalist. Vedem cum Poliția intră și iese pe/de pe proprietatea unei persoane…fără a avea acordul acesteia…Vedem cum în mod bășcălios i se dă telefon persoanei în cauză din fața casei sale…și este întrebată…Ce faci domnule? Ești bine?

Aducerea televiziunilor centrale la domiciliul unei persoane care a fost sancționată pentru refuz de legitimare este ceva de necrezut. Mai ales în condițiiile în care mulți arată către cursele auto nelegale, drifturile, ori cei care conduc fără permis. Viața intimă și privată a persoanei este un fleac în fața celor care folosesc orice prilej pentru răzbunare, și denigrare mai ales organele de ordine, pentru a înlătura pe cei ce le sunt incomozi – spun prea mulți dintre cei cu care discut.

Hăituirea continuă. Ea nu a început acum 1 zi. Rapoarte informative, Dispoziții, filtre, planuri de acțiune, urmăriri. Nelipsiți pot fi martorii de ocazie. Probe…de probe, spun oamenii. Același scenariu al unui denunț care a mobilizat efective impresionante ar fi fost și acum 3 săptămâni. Durează de 1 an și jumătate…spune persoana în cauză… În ce Stat trăim, oare ?