Guvernul PSD a aprobat extinderea Spitalului Județean Călărași cu un corp nou

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Guvernul PSD a aprobat extinderea Spitalului Județean Călărași cu un corp nou

Pe lista de investiții aprobate  printr-o hotărâre recentă de guvern, Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian din Călărași va fi extins cu un nou corp…Valoarea totală a investiției este de 99.312 mii lei, inclusiv TVA, iar valoarea lucrărilor de construcții-montaj este de 64.063 mii lei. Din această valoare de 99.312 mii lei, Compania Națională de Investiții va finanța suma de 96.227 mii lei. Noul corp de clădire va fi situat la aceeași adresă în curtea Spitalului actual – unde din cauza costurilor foarte mari ale lucrărilor de consolidare un corp de clădire trebuie demolat. Această nouă clădire va avea un regim de înălțime de Demisol + Parter + 5 Etaje prin care se vrea a se asigura funcționalitatea în ansamblu a  Spitalulului Județean de Urgență Călărași. Clădirea va prelua secțiile din cadrul a trei corpuri existente, urmând ca după ce acestea vor fi relocate în corpul nou, să li se dea altă destinație.

Obiectivele prevăzute în hotărărea de guvern pentru a fi atinse prin realizarea investiției sunt următoarele… edificarea unui corp nou de clădire cu spații adecvate pentru desfășurarea activității medicale de specialitate, conform temei de proiectare aprobate de beneficiar;  creșterea calității serviciilor medicale de specialitate în cadrul secțiilor;  realizarea unui corp de clădire nou eficient energetic. Suprafaţa ocupată de noua construcție va fi de 2.653 mp, iar suprafața totală desfășurată va fi de 15.347 mp. Durata totală de realizare a investiției este de 40 de luni, iar durata de execuție este de 36 de luni. Obiectivul va fi realizat prin “Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Naţională de Investiţii – C.N.I SA.