Guvernul a alocat 7,5 miliarde de lei pentru finanţarea IMM-urilor din construcţii, agricultură, din zona de producţie, dar şi din zona de intermediere!

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Guvernul a alocat 7,5 miliarde de lei pentru finanţarea IMM-urilor din construcţii, agricultură, din zona de producţie, dar şi din zona de intermediere!
Resimţim efectele războiului din Ucraina din punct de vedere economic şi este necesar ca Guvernul să vină cu soluţii…
Pe lângă măsurile de protejare a populaţiei în faţa crizei carburanţilor sau a energiei, PSD, prin miniştrii săi, sprijină şi companiile locale. Astfel, sunt făcute investiţii mari în companiile româneşti şi în proiectele antreprenorilor români. Doar prin injecţii de capital se poate reconstrui economia naţională.Guvernul tocmai a aprobat patru programe importante pentru economia naţională:

  • Programele IMM Prod – prin care se va face trecerea de la economia de consum la economia de producţie;
  • Programul Rural Invest – pentru sprijinirea producătorilor locali;
  • Programul Garant Construct – pentru sprijinirea investiţiilor în domeniul construcţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi la investiţiile la scară mică la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale;
  • Programul Innovation – pentru sprijinirea companiilor româneşti care vor să acceadă pe pieţele externe, respectiv sprijin pentru export, dar şi pentru ceea ce înseamnă transpunerea invenţiilor şi brevetelor în implementare, trecerea la implementarea invenţiilor din România.Mai amintesc doar de cele 1,5 miliarde de lei reprezentând finanţările prin programul Noua Casă şi de alte 10 miliarde de lei alocate deja prin programul IMM Invest. În total sunt 19 de miliarde de lei cu care susţinem economia în primul trimestru.PSD este partidul care sprijină economia naţională prin programe concrete. Ne respectăm angajamentele asumate prin Programul de guvernare. Prin acest pachet de măsuri, Guvernul are grijă de antreprenorii români, în această perioadă complicată.