Gunoaiele şi mortăciunile aruncate în intravilan au disperat pe călărăşeni. Primăria Călăraşi, trezeşte-te!

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gunoaiele şi mortăciunile aruncate în intravilan au disperat pe călărăşeni. Primăria Călăraşi, trezeşte-te!

Terenul de vizavi de Liceul de chimie din Călăraşi este teren intravilan aflat în administraţia Primăriei Călăraşi. Aici un întreprinzător de etnie rromă a cumpărat un teren şi a ridicat un fel de casă. Nu se ştie ce autorizaţie are, dar, a uitat să îşi îngrădească terenul de mult timp. Rromul vrea să îşi vândă casa fără acoperiş şi fără gard, cu tot cu gunoiul adus aici din toate părţile. Normal că vrea şi un profit… Pe lângă terenul cu casa  rromului,  Primăria mai administrează alte terenuri ca în fotografie.

Mortăciuni de tot felul, capete decapitate de vită cu piei ce par a fi de la animale furate, porci în putrefacţie cu maţe de care trag câinii, lenjerie intimă adusă de prin toate părţile Europei. Câini care colcăie trăgând de bucăţi ale animalelor putrezite, de maţele lor, te fac să vomiți… Picioarele mortăciunilor, de fapt oase de pe carnea a fost roasă de câinii vagabonzi şi gunoaiele de aici sunt administrate şi de Primăria Călăraşi.

Pe lângă gunoaiele aruncate este o şosea care ajunge la un Centru de recuperare metale de tot felul, şi către locuinţe. Lipsa iluminatului este un aspect care încurajează aruncarea mortăciunilor. Poliţia locală este ceva de domeniul ştiinţifico – fantastic spun cetăţenii din zonă care au aici case şi terenuri. Nu am văzut vreodată picior de poliţai aici. Mulţi dintre ei stau comozi în Loganuri, se plimbă pe la spectacole fără să fie de folos Comunităţii – spun cetăţenii adunaţi în jurul meu….

Am aflat că se dau amenzi pentru  cei ce cresc găini în Călăraşi sau alte fleacuri. Este un pericol mare întreabă ei creşterea găinilor în oraș faţă de aruncarea pe terenurile publice a porcilor morţi sau vacilor furate? – arătând spre mortăciunile care put rău şi  de la 10 metri. Să vină aici să amendeze pt aruncarea gunoaielor. Este competenţa lor, a poliţailor comunitari – spun oamenii revoltaţi. Avem reclamaţii depuse degeaba pe la Primărie. Îi doare în c…r. Ăia de la Mediu ne spun că nu este treaba lor cu poluarea mediului din cauza gunoaielor aflate în putrefacţie  şi ne trimit la Primărie.  Nimeni nu ştie cine ar trebui să se ocupe de sănătatea populaţiei – spun oamenii revoltaţi. Pe la aşa zisa Direcţie de sănătate publică, directoarea este o economistă. Pesedista asta a picat la 3 examene repetate, în fiecare an cu note sub 3,  spun oamenii… Credem că nu ştie ce atribuţii are – arată aceștia… Nu o interesează starea sănătăţii populaţiei, nu are inspectori pe teren? Probabil aşteaptă vreo epidemie şi victime omeneşti ca să fie numită definitiv directoare la Direcția de Sănătate Publică Călăraşi – spune un domn, arătând capul unei bovine putrezite de lângă șosea.

Unde să mai mergem domnule jurnalist, spun oamenii… Avem copii, zilnic tranzităm la 2-3 metri de mortăciunile alea din care colcăie viermii. Put groaznic. Poate ne muşcă vreun câine care trage de mortăciuni şi avem şi noi o epidemie… De ce am ales primar, viceprimari? – mă întreabă un tânăr.

De ce avem directoare la Direcţia aia de sănătate publică? Ce fac cei de la Mediu? Au armate adevărate de inspectori – arată oamenii…Cu ce se ocupă? Avem reclamații scrise, înregistrate depuse la Instituții ale Statului și spun că nu este treaba lor, ne trimit de la unul la altul…A cui răspundere este aruncarea gunoaielor, sănătatea populației și protecția mediului? Am fost în audiențe, dar degeaba… încheie aceștia.

P.S. Fotografiile sunt realizate vizavi de Liceul de chimie din Călăraşi. Vom publica punctul de vedere al Instituțiilor responsabile, dacă vor fi comunicate și măsurile luate.