Gropile de pe carosabil rup picioarele și autovehiculele călărășenilor în continuare. Primăria Călărași, TREZEȘTE-TE!

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gropile de pe carosabil rup picioarele și autovehiculele călărășenilor în continuare. Primăria Călărași, TREZEȘTE-TE!

Săptămâna trecută în minunatul nostru municipiu, pe cea mai centrală stradă situată în fața Consiliului Județean un tânăr adolescent a dispărut de sub ochii părinților. Mergeam cu soția și fiul meu pe aleea din fața Consiliului – explică cunoscutul depanator Tv, Toni Buzoianu. La un moment dat soția a strigat îngrozită… Băiatul a călcat pe un capac de canalizare care nu era fixat corespunzător și a fost înghițit de canalizare, explică el revoltat. A scăpat cu viață, doar cu ceva afecțiuni medicale la un picior…dar dacă cădea în gol câțiva metri și era grav…cine suporta consecințele?

În urmă cu 2 zile am arătat în Ședința de Consiliu local faptul că pe strada Variantă nord firma constructoare decopertează șoseaua dar și canalizările pe care nu le astupă cu capace, în ele fiind aruncate pietroaie… Primarul Drăgulin m-a contrazis, deși există fotografii și declarații video ale cetățenilor pe link. Mă poate contrazice și că acea canalizare prezentată în foto 1, mai sus nu ar fi înfundată. Deși imaginea spune altceva…

 

Astăzi, duminică Ene Georgică, un călărășean, conducând autovehiculul personal către locuință, pe strada Republicii, vizavi de sediul ENEL, ziua în amiaza mare a călcat peste alt capac de canalizare dislocat de autocamioanele care ne distrug străzile – ca urmare a blocării str. Variantă Nord. Ene Georgică și-a distrus janta și cauciucul ca în fotografii. Canalizarea a fost acoperită cu o bucată de tablă, ca în fotografii și nu cu un capac din fontă tip cu care sunt acestea sunt prevăzute. Capacul s-a deformat sub greutatea autocamioanelor ce traversează zilnic municipiul… A telefonat la minunatul serviciu de așa zisă urgență 112, unde a aflat că o groapă din carosabil, fie ea și o canalizare cum este în fotografii nu este considerată o urgență pentru a se interveni. Trebuie să existe un mort sau măcar accidentat pentru deplasarea celor responsabili.  Alte surse spun că nu există nici un protocol de colaborare între 112 și administratorul drumurilor din localitate care este Primăria Călărași. Tânărul Ene Georgică povestește și el revoltat de această atitudine sfidătoare la o solicitare îndreptățită a cetățenilor de a se interveni. Arată că putea ocoli groapa și produce pagube materiale autoturismelor staționate în fața ENEL. Sau putea accidenta pietonii aflați la doar 10 metri . Ene Georgică aduce în atenție decesul a 2 motocicliști din București, produs de o canalizare ca cea din fotografii. Cu mare greutate acesta a convins un echipaj de Poliție să intervină. Pentru că la noi înainte trebuie să existe un deces…și apoi se vor lua măsuri.

Este vorba de operatorul ECOAQUA, cel care a mărit prețul la apă și canalizare cu vreo 20%, că așa a vrut el…operator pe care îl doare la bască de starea accesului în canalizări și de străzile surpate din cauza lucrărilor de așa zisă reabilitare a rețelei de apă/canal. Durerea asta a fost transmisă și Primăriei Călărași dar se pare că degeaba…Până când?