Comuna Grădiștea/ Viceprimar Nica Vicuța: Așteptăm copiii să vină la școală și să învețe. Le oferim condiții deosebite. VIDEO

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Comuna Grădiștea/ Viceprimar Nica Vicuța: Așteptăm copiii să vină la școală și să învețe. Le oferim condiții deosebite. VIDEO

394 elevi din ciclul gimnazial și primar sunt așteptați luni 8 februarie să vină la școală, pentru a-și relua cursurile așa cum este normal. Primăria Grădiștea are asigurate condițiile de învățământ impuse de pandemie prin reducerea distanțării sociale. Pe raza localității funcționează 3 grădinițe: Grădinița cu3 grupe a câte 45 copii, Grădinița Cunești cu 1 grupă a 15 copii și Grădinița Rasa cu 2 grupe total 41 copii… La Școala din Grădiștea în cele 3 corpuri de clădiri vor învăța 176 elevi iar la Rasa într-un corp vor învăța 119 copii. Procesul de învățământ se va desfășura normal, având capacități construite, respectiv săli de clasă suficiente.

 VIDEO

Astăzi 4 februarie am verificat personal starea de funcționare a centralelor termice, stocurile de lemne fiind asigurate. Incintele instituțiilor de învățământ sunt igienizate, dezinfectate, iar de mâine 5 februarie vom igieniza și curțile școlilor respectiv grădinițelor cu personalul primăriei. Învățământul de astăzi nu se poate compara cu cel de acum 40 de ani când încălzirea se realiza la sobe și elevii erau obligați să stea în fum sau frig până se încălzeau clasele. Atunci noțiunea de parchet sau geam termopan nu exista. Nu existau laboratoare moderne prevăzute cu aparatură și material didactic pentru a insufla elevilor dragostea de a învăța, a le forma deprinderi de viitor. Totul s-a schimbat și noi, primăria Grădiștea am asigurat condiții de învățământ europene aici în satele noastre. Educația și sănătatea sunt importante pentru noi și am investit în acestea. Acum așteptăm elevii să vină la școală să redescopere comunicarea, socializarea și învățământul normal…a spus Nica Vicuța viceprimar și fost cadru didactic la școala Rasa.

 VIDEO

Grija primăriei pentru oameni a fost la noi, în Grădiștea o preocupare constantă. Am primit 151 carduri de alimente și avem 110 beneficiari. Aceștia primesc de 2 ori pe săptămână mâncare caldă prin grija Restaurant Albatros/ Podul 4. Sunt 2 autovehicule care sunt însoțite fiecare și de către un inspector de mediu de la primărie. Identificăm cu această ocazie nevoile oamenilor de încălzire, de intervenție medicală sau orice ajutor pe care îl poate da primăria. Oamenii sunt mulțumiți și nu am avut vreo reclamație. Am dat ajutoarele legale pentru încălzirea locuinței celor ce le-au solicitat iar domnul primar Vasile Matei este mereu implicat în comunicarea cu cetățenii. Împreună cu ei și cu consilierii locali au stabilit prioritățile de urmat. Vrem să realizăm trotuare nu numai în Grădiștea ci și în Cunești și Rasa pe ambele părți ale drumului național, astfel încât cetățenii să nu se mai deplaseze pe șosea și să se expună accidentelor. Avem un miniteren de fotbal în execuție, o lucrare avansată la Grădiștea. Căminul Cultural s-a finalizat și s-a turnat fundația la noul sediu al primăriei.

 VIDEO

Nica Vicuța: Vreau să remarc o bună colaborare cu consilierii locali. Pentru noi, aici la Grădiștea campania electorală s-a terminat de mult. Acum facem administrație, identificăm unde anume trebuie să se realizeze dezvoltarea localității noastre și toți își aduc contribuția. Am realizat un plan de asfaltare și avem ambiția de a finaliza asfaltarea în toate localitățile. La fel și lucrările de canalizare începute vor fi finalizate. Am identificat necesitatea de a se repara podul de la Bogata spre Odobescu și drumul de acces pe acea relație, de care cetățenii trebuie să se bucure fără a fi în pericol de a le folosi. Contăm pe spriinul echipei președintelui Vasile Iliuță pentru a ne asigura cofinanțările necesare sau îndrumarea de specialitate pentru proiecte viitoare. Vreau să remarc preocuparea deosebită a domnului primar Vasile Matei privind ridicarea gunoaielor de orice fel, a deșeurilor menajere, gunoiului de grajd sau resturilor de orice fel rezultate din demolări. Avem asigurate transportul și colaborăm foarte bine cu Iridex. Acum identificăm locații unde putem organiza platforme sau locuri de amplasat containere pentru a transporta mai rapid gunoiul. Este mai bine să organizăm astfel de locații decât să permitem aruncarea haotică a gunoiului...În primăvară vom începe o campanie de curățenie concomitent cu amenajarea spațiilor verzi, plantatul de flori și pomi, care să ofere o imagine plăcută trecătorilor, așa cum localitățile noastre merită pentru a fi fruntașe în județ…a încheiat doamna viceprimar al com. Grădiștea Nica Vicuța.