Grădiștea: Vasile Matei va realiza din excedent trotuare la Cunești și Rasa și va asfalta 2 străzi…

o săptămână ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Grădiștea: Vasile Matei va realiza din excedent trotuare la Cunești și Rasa și va asfalta 2 străzi…

Întâlnirea noastră cu primarul Vasile Matei/ PSD a descoperit un om preocupat de folosirea eficientă a excedentului bugetar din 2019 în 2020. Vasile Matei: Avem nevoie de trotuare pe relația Cunești Rasa, pe partea dreaptă a sensului de mers către Oltenița, un total de 4 km. de trotuare. Nu ne putem permite ca jumătate din comună să aibă trotuare și cealaltă să nu aibă. Ne preocupă siguranța circulației pietonale și nu dorim ca cetățenii să fie expuși la accidente deplasându-se pe șosea – spune Matei. Totodată din excedent vrem să realizăm 2 străzi, să le asfaltăm în acest an.

Pentru realizarea asfaltărilor mai avem nevoie de terminarea a cca. 5% intabulări și operațiuni cadastrale. Avem depus prin CNI un proiect de asfaltare a drumurilor și vrem să terminăm asfaltarea localității pe relația Grădiștea – Cunești – Gălățui. Proiectul important este acela de introducere a gazelor naturale în gospodării și la Instituțiile locale, explică primarul Vasile Matei. Avem 2 variante de realizare și așteptăm…Un proiect este depus prin Ministerul Fondurilor Europene prin POIM, pe 30 decembrie. Dacă nu avem punctaj maxim pentru că trebuia să avem peste 3500 solicitări de racordare putem aștepta să ocupăm poziția altor localități unde proiectele se vor declara neeligibile ca să obținem finanțare. Altfel avem și varianta de acord de la Transgaz semnată printr-un parteneriat aceasta presupunând strângerea a 4500 semnături de la 3 comune.  Pe surse am aflat că următoarea sesiune de selecție ar putea fi la începutul lunii martie. 

Până atunci nu am stat degeaba, și am realizat rampe de gunoi în localități, un proiect pe care îl vom continua asociat cu montarea de plancarde și responsabilizarea cetățenilor să nu mai arunce gunoiul oriunde. În paralel ne vom preocupa pentru ridicarea deșeurilor și gunoiului menajer, astfel să avem o comună curată. Sănătatea populației ne preocupă și de aceea în prezent se lucrează la Stația de tratare/ potabilizare a apei prin firma ZMC Trading, o firmă care a ajutat și va ajuta la dezvoltarea localității noastre.

Tot aceasta lucrează la finalizarea Căminului Cultural dar și la fundația viitoarei primării cât și la extinderea rețelei de canalizare, realizată în prezent la cca. 40%. Sunt mulțumit de modul cum lucrează firma care aduce la starea inițială zonele excavate imediat și fără a produce disconfort cetățenilor – spune primarul Vasile Matei indicând lucrările efectuate la intrarea din localitate pe partea dreaptă dinspre Călărași. Trebuie să remarc multitudinea de proiecte la care lucrăm  și vom lucra dar mai ales la sprijinul pentru cofinanțarea lor, atât cât se poate oferi de către Consiliul Județean Călărași. Contez pe sprijinul pe care echipa Vasile Iliuță îl va da comunei noastre…spune Matei

Administrarea localităților este permanentă începând de la asigurarea iluminatului public, asistența socială. Avem asigurat recent sursele financiare pentru 62 persoane cu handicap și 33 asistenți, un total de cca. 2,1 mil. lei adică 50% de la guvern. Vorbind de disconfort, trebuie să remarc că am distribuit piatră la intrarea în curți și garaje ori acolo unde accesul cetățenilor era dificil ca urmare a surpării drumurilor. Principala noastră prioritate o vom îndrepta pentru reabilitarea tuturor drumurilor din localități, astfel încât să avem o comună cu care să ne mândrim, așa cum merităm noi toți cei din Grădiștea. De aceea contez pentru ca prin dialog permanent cu cetățenii, cu consilierii să putem să ne aducem aportul la dezvoltarea localității noastre, așa cum o dorim cu toții… – a încheiat primarul Vasile Matei.