Grădiștea: proiectele primăriei vor fi continuate de noul primar, Vasile Matei…

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Grădiștea: proiectele primăriei vor fi continuate de noul primar, Vasile Matei…

Activitatea de dezvoltare și modernizare a loc. Grădiștea continuă și după alegerile locale ce s-au terminat recent. Echipe de lucrători sunt găsite pe teren în plină activitate la proiecte cum ar fi realizarea pistei de cicliști dar și la Căminul Cultural. Vestea bună este că la 1 decembrie 2020 Căminul Cultural va fi dat în funcțiune, chiar dacă recepția acestuia nu va putea fi urmată de evoluția unor ansamburi de dansatori – cum și-ar fi dorit conducerea primăriei  – din motive impuse de epidemia COVID. Chiar și așa constructorul apreciază efortul primăriei de a realiza lucruri bune, dată fiind exigența în realizarea unei lucrări multifuncționale de calitate.

În ceea ce privește proiectul de EXTINDERE PISTĂ DE CICLIȘTI, SAT GRĂDIȘTEA, COMUNA GRĂDIȘTEA, JUDEȚUL CĂLĂRAȘI parte din proiectul integrat ,,Construire teren de minifotbal cu gazon sintetic, vestiare, împrejmuire și iluminat, sat Grădiștea, comuna Grădiștea, județul Călărași” și ,,Extindere pistă de cicliști, sat Grădiștea, județul Călărași”

  • proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală;
  • parametrii tehnici ai lucrării: lungime pistă proiectată: 2057,65 m;

lungime pistă pe care se execută structură rigidă: 2005,22m;

lățime pistă: 1,20m;

pantă transversală: 1.50%;

platforme de întâlnire: 14 buc;

indicatoare rutiere: 24 buc;

marcaje rutiere: 0.105 km.

  • structura rutieră a fost aleasă în conformitate cu STAS 10144-2/1991 ,, Trotuare, alei de pietoni și piste de cicliști” și NP081-2002 ,,Normativ pentru dimensionarea structurilor rutiere rigide” ca fiind următoarea:
  • strat de uzură: beton ciment C30/37 – 10 cm grosime;
  • folie de polietilenă;
  • strat de fundație: nisip 10 cm grosime;
  • înainte de așternerea straturilor structurii rutiere, terenul de fundare va fi compactat la un grad de compactare de 100% Proctor.

Un alt proiect important de realizat va fi construirea unui nou sediu al primăriei. Demolarea acestuia a dat naștere la discuții politice, actualul primar apreciind că este mai ușor să demolezi  decât să construiești. În viziunea lui Vasile Matei, noul primar (PSD) trebuia să se construiască un centru medical multifuncțional așa cum s-a realizat la Jegălia, cu mai multe cabinete, cu un cabinet stomatologic, cu farmacie și nu să se demoleze o clădire veche cu valoare istorică cum este fosta primărie. Vasile Matei: Mă voi consulta atent cu consilierii și mai ales cu cetățenii pentru că ei trebuie să stabilească direcțiile de urmat pentru dezvoltarea localității. Mai vreau să realizez o sală de sport multifuncțională și o piață centrală agroalimentară. Mai avem de lucrat la parcuri, ele nu sunt îngrijite și dotate corespunzător. Asfaltarea trebuie continuată, la fel și lucrările de extindere canalizare și pentru rețeaua de apă. Cele mai importante pentru noi sunt realizarea rețelei de gaze naturale în localitate, Va mai trebui să așteptăm pentru că fostul primar nu a reușit să adune cele 1500 semnături pentru racordare. Acum este nevoie ca proiectul trebuie să fie realizat nu numai cu Independența ci și cu Alexandru Odobescu. Un volum suplimentar de documentații, de muncă și timp care presupun amânări dar nu vor împiedica execuția lucrării….a spus Vasile Matei surprins în preajma lucrărilor de la Căminul Cultural. Un alt proiect important la care se gândește Vasile Matei este cel al unui drum regional care să unească loc Grădiștea de Cuza Vodă și mun. Călărași. Este un vis care poate fi realizat prin finanțare europeană și cu ajutorul echipei Vasile Iliuță. Acesta presupune interconectarea intrărilor în localitate pe 2 benzi de circulație pe sens, realizarea de trotuare și piste de biciclete, iluminat, refugii, spații tehnice. Localitățile se vor dezvolta. Iar noi trebuie să asigurăm asta prin parteneriate eficiente și cu proiecte durabile – a spus Vasile Matei, dând exemplul unor localități din Ardeal…

CONSTRUIRE SEDIU PRIMĂRIE D+P+1ETAJ este un proiect complex. El are destinații multiple față de fostul sediu, unde arhiva nu mai avea pe unde să fie depozitată. Locația are la demisol magazii, spații tehnice, un adăpost de protecție civilă. Parterul este destinat în special relațiilor publice și registraturii, dar și serviciilor de asistență socială – at=t de importante pentru localitate. Aici vom mai găsi biroul Registrul Agricol, secretariatul și biroul Stare Civilă, casieria, taxe și impozite. La etaj vom avea sala de ședințe, biroul resurse umane, cel de dezvoltare, cadastru/ urbanism, achiziții publice și contabilitate, biroul viceprimarului și cel al primarului. Proiectul este  finanțat prin CNI SA București

CARACTERISTICI TEHNICE SI PARAMETRI SPECIFICI OBIECTIVULUI DE INVESTITII

Prin prezentul proiect se propune realizarea unui sediu de primarie in satul Gradistea, comuna Gradistea, judetul Calarasi cu regim de inaltime  D+P+1ETAJ , avand o suprafata construita 455 mp, suprafata construita desfasurata 1053 mp, inaltimea maxima fiind 11,55 ( fata de cota terenului sistematizat). Prin proiect se vor crea conditiile tehnice optime pentru implementarea unor noi structuri organizatorice, in conformitate cu noile cerinte privind administratia publica locala. Noul sediu de primarie va aveam regim de inaltime demisol+Parter+1Etaj. Compartimentarile se vor realiza din zidarie de b.c.a. 20cm, 15cm.

Inchiderile perimetrale vor fi din zidarie g.v.p. cu grosime de 30cm, termoizolate ulterior cu polistiren expandat ignifugat in grosime de 10cm. Tamplaria ferestrelor va fi din p.v.c. culoare gri cu geam termopan. Tamplaria usilor interioare va fi din  lemn HPL. In cadrul peretelui cortina ce marcheaza holul de la parter si etaj se vor prevede brise soleil din aluminiu. Accesul principal va fi protejat de o pergola metalica. Pe langa treptele de acces se va realiza si o rampa pentru persoanele cu disabilitati. Acoperisul va fi tip terasa verde extensiv cu retentie de apa… ne informează salariații din serviciul de dezvoltare al primăriei, aceia care sunt responsabili de faptul că au una dintre cele mai frumoase localități din județ.