Gheorghiță Cărtușanu, primarul PSD aproape de oameni – în continuare. VIDEO

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gheorghiță Cărtușanu, primarul PSD aproape de oameni – în continuare. VIDEO

Înainte de a merge la Primăria Fundeni, am vorbit cu oamenii din localitate. Ei sunt mulțumiți de faptul că și în această iarnă primarul Cărtușanu a asigurat deszăpezirea localității, pe străzile principale circulându-se pe vreme de viscol , chiar dacă pe drumul național aceasta nu era posibil. Oamenii arată că s-a acționat eficient cu utilajele și s-a împrăștiat soluție pe șosele iar aprovizionarea comunei nu a avut de suferit. Ei apreciază pe primar și eforturile acestuia de a continua asfaltarea comunei, precum și munca echipei de la Primăria Fundeni – care este în sprijinul locuitorilor.

La Primăria din Fundeni aflăm că cele 3 buldoexcavatoare (1 al Primăriei și alte 2 contractate) au fost folosite la maximum pentru a se asigura deplasarea în localitate și mai ales deplasarea la serviciu a navetiștilor. Secretul performanței primarului din Fundeni este munca în echipă. Descoperim oameni minunați, preocupați să ajute pe oricine intră pe ușa Primăriei. Aici, la Fundeni, spre deosebire de multe Primării salariații îți vorbesc politicos, și îți răspuns imediat la solicitări, nu te lasă să aștepți pe holuri…

Gheorghiță Cărtușanu: Poate pe unii oameni îi supărăm. Nu îmi place să văd că județul Ilfov apropiat s-a situat deasupra noastră la deszăpezire. De 14 ani deszăpezesc drumurile DJ 301 și DJ 100…Am intervenit și cu utilaje ale celor cu care am contracte…Am făcut asta din orgoliu…CJ Călărași nu și-a făcut treaba cum trebuie…Este anormal, vorbind de dezvoltare  să constați că mașina trimisă de CJ care trebuie să împrăștie soluție salină, să îmi spună că nu mai au material antiderapant…Nu mai au… De fapt nu au dat material sufcient. Nu știu cine este responsabil. Am o relație bună cu președintele Vasile Iliuță. Nu știu cine îi coordonează la deszăpezire, o fi directorul de la drumuri. Sunt la pământ și nimeni nu vede lucrurile astea. Sunt de acord să cheltuim bani mai mulți, dar să o facem eficient…Cel mai bun GPS de deszăpezire este primarul. Primarul vorbește despre organizarea proprie cu 4-5 utilaje, în permanență, pe vreme de viscol. Descrie cum a acționat pentru ca navetiștii să ajungă la serviciu, chiar pe drumuri care nu erau competența sa.

 

Gheorghiță Cărtușanu descrie relația PSD aproape de oameni și în preocuparea unui proiect recent de a realiza pentru copiii navetiștilor a unei Grădinițe cu program prelungit: Mie chiar îmi pasă de oameni. Mereu am spus. Sunt un om corect și loial cu oamenii, chiar în limita puterilor. Unii ne încurajează, alții sunt nemulțumiți. M-am gândit ca acești copii ai noșri să nu mai fie plimbați la Grădinițe din București. Putem să avem noi grijă de copiii noștri în comuna noastră.

În continuare primarul Gheorghiță Cărtușanu descrie volumul de muncă necesar pentru reabilitarea Instituțiilor de Învățământ din localitate… Cine spune că este ușor este un mincinos…Este important și este și greu să faci documentație când depui proiectele. Să faci SF, apoi licitație pentru PT  pentru Școala 1 clasele I-VIII, Școala 2 cu clasele I-IV și Școala 3, care este reabilitată după norme europene – ceea ce nu este ușor. Am o echipă în spate care lucrează pentru certificatele de urbanism, avize. Toate lucrurile astea nu le-am făcut degeaba. Îmi place să văd copiii noștri sănătoși să aud că sunt olimpici. Avem în continuare proiecte pentru Scoala 1 cu o sumă de cca 43 mild lei vechi aprobați. Îmi doresc o sistematizare corectă, terenuri de sport, alei…Sunt lucruri bune pe care le fac cu guvernul PSD, cum ar fi proiectul semnat recent prin PNDL cu sprijinul dlui secretar de stat Ciprian Pandea. Oamenii din minister se gândesc la oameni…Și noi Consiliul local ne aducem aportul. Lucrurile bune au mers și în direcția reabilitării unui dispensar în localitate. Trebuie să investim în sănătate, educație în dezvoltarea localităților, în infrastructură, în siguranță. Este vorba de un dispensar modern cu încălzire. Avem 2 medici de familie, stomatolog, farmacist. Vreau să aduc medici tineri și să aduc plus valoare localității spune primarul amintind cum înainte nu aveau farmacie, iar oamenii se deplasau pentru medicamente distanțe mari. Vrem condiții bune pentru oameni, pentru că merită.

Și pentru reabilitarea infrastructurii avem continuitate. Anul trecut am avut cca 10 km finalizat, recepționat anul trecut. Acum mai am încă 7 km. Lucrăm pe proiecte europene, de asfaltare, cu șanțuri. Îl vom finaliza cu ajutorul lui Dumnezeu în acest an. Guvernul ne ajută și nu am avut parte de blocaje juridice prin contestații. Sper ca în august să ne apucăm de asfaltare – spune primarul Gheorghiță Cărtușanu.

La finalul interviului, profitând de Sărbătorile de Paște care se apropie, primarul le dorește locuitorilor din Fundeni multă sănătate, putere de muncă. Un îndemn de a merge mai departe, în viața aceasta grea în care trăim dezbinați…le doresc sănătate, liniște. Proiectele mele au început și vor continua cu sprijinul oamenilor. La sediul fostului CAP vrem să facem un Azil pentru bătrâni și un Centru de Asistență socială. În viața aceasta dură dacă vrei să fii respectat, atunci respectă la rândul tău. Sărbătorile Pascale să le aducă prosperitate, bunăstare în casa lor și să aibe căldură, și multe, multe bucurii…