Gestionarea câinilor fără stăpân – locul II pe țară. La Călărași. Interviu Alexandru Drăgulin

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gestionarea câinilor fără stăpân – locul II pe țară. La Călărași. Interviu Alexandru Drăgulin

Alexandru Drăgulin, director la Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Călărași, a dorit să ne dea mai multe detalii despre modul cum a reuşit, în cinci ani, să ridice nivelul calitativ al activităţii de gestionare a câinilor fără stăpân. Serviciul a fost înfiinţat în anul 2012. Când am preluat conducerea în timpul mandatului primarului Dragu am găsit doar noua clădire a actualei clinici veterinare ce nu avea nici un fel de dotare. Erau doar pereţi netencuiți, operațiile se făceau în aer liber pe o masă din scânduri… La adăpost nu exista reţea de canalizare, iar condiţiile asigurate pentru câini erau groaznice. Erau doar niște copertine pentru adăpostirea câinilor care ţineau loc de padocuri. Am luat totul de la zero,și am reușit prin muncă susținută cu sprijinul Consiliului local să fim astăzi clasificați locul II pe țară.

Am depus eforturi pentru autorizarea adăpostului, acesta având, la început, o capacitate de 200 de locuri. La ora actuală, dispunem de un număr de peste 800 de locuri pentru câini, și avem unul dintre cele mai moderne servicii din ţară.

Toţi cânii ce sunt capturaţi în conformitate cu normele veterinare legale, şi care ajung în adăpostul nostru, sunt deparazitaţi, sterilizaţi, dezinfectaţi, trataţi si crotaliaţi. Atât cei din adăpost, cât şi cei care sunt daţi spre adopţie, au carnet de sănătate.Fiecare câine este atent monitorizat cu camere de supraveghere video. La orice oră din zi şi din noapte se poate vedea cum aceşti câini sunt îngriiţi. Porţia de hrană pe care o primesc, zilnic, este de 400 de grame de mâncare, aşa cum prevăd normele în vigoare.


Îngrijitorii sunt supravegheaţi atent, pentru a se preîntâmpina furtul hranei destinate animalelor. Fiecare câine are o fişă de sănătate electronică, astfel încât i se cunoaște oricând situaţia lui. Ne-am dotat cu utilaje pentru transportul animalelor și pentru gospodărire proprie – arată Alexandru Drăgulin.

Primarul Daniel Drăgulin s-a arătat întotdeauna, interesat cortecta funcţionare a acestui serviciu, prin acordarea sprijinului financiar sau logistic. Tot am realizat s-a făcut numai cu resursele proprii, ce au fost alocate de la bugetul local. Toate construcţiile, aşa cum sunt padocurile sau actualul sediu administrativ, au fost ridicate prin munca muncitorilor noştri. Am făcut serioase economii finaciare iar munca de pe teren o vedeți cu ochii dvs. spune Alexandru Drăgulin. VIDEO