Gata cu gingășia! Primarul Marius Dulce a inspectat astăzi o parte din lucrările de mântuială. Nu degeaba…

4 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gata cu gingășia! Primarul Marius Dulce a inspectat astăzi o parte din lucrările de mântuială. Nu degeaba…

Primarul Dulce nu a stat cu mâinile în sân, să aștepte iarna și ca să depună jurământul. Imediat după ce a primit votul cetățenilor și a fost validat de Instanța de judecată, Dulce a fost pe șantierele părăsite din municipiu. A regăsit debandadă pe str. Grivița și a cerut să vadă în fiecare zi un progres al lucrărilor. Speriați că nu vor primi tranșele de plăți, executanții au grăbit turnarea șapei pe trotuarele excavate și placarea cu dale către str. Libertății. Un alt front de lucru începe cu excavarea străzii de la str. Libertății către intrarea str. Grivița/ intersecția cu str. București. Dulce s-a arătat total nemulțumit de șanțurile abandonate de pe străzile perpendiculare cu str. Grivița. Ex str. Pompieri, 13 decembrie, Heliade Rădulescu, Dobrogei, unde s-au îngropat cablurile electrice și de peste 6 luni a rămas așa fără a se aduce la starea inițială trotuarul. Executanții sunt speriați. Primăria Călărași nu le va plăti lucrarea dacă nu vor remedia până la începerea iernii. Un termen ar fi 10 noiembrie. Mai mult. Dulce a amenințat cu penalizări și oprirea fondului de garanție. Cetățenii nu mai trebuie să suporte delăsarea și lucrările ce produc disconfort… a spus primarul Dulce. Lucrările pe str. Grivița trebuiau terminate pe 9 septembrie.

Pe bdul Titulescu, Dulce a descoperit lucrările de mântuială în toată splendoarea lor. Lucrarea finală nu îl mulțumește pe primar. Acestea au fost confirmate și de cetățenii ce l-au oprit. Dulce a descoperit că placarea cu dale s-a efectuat de proastă calitate, fără rostuiri, fără a se respecta pantele. Buruiana crește printre acele pavele aruncate de multe ori în dispreț față de banul public. Capacele de canalizare au fost deja furate și în locul lor s-au pus niște placaje.

Pe aleea 5 Călărași, și celelalte s-a uitat să se monteze bordurile excavate de lângă blocuri. Lucrarea a desființat multe parcări existente. Cămine de canalizare sunt cu mult peste cota străzii periclitând jantele autovehiculelor. Dulce a descris nemulțumirea ce a constatat-o la ploaia de acum 2 săptămâni când canalizarea era înfundată. Nici acele ieșiri  de la intersecții către șosea nu sunt bine  proiectate. Ele nu sunt semnalizate și creează pericolul de a fi acroșate de autovehicule.

Dulce a descoperit în spatele blocurilor de pe bdul Titulescu că arborii crescuți pe domeniul public au produs pagube unor apartamente la furtuna recentă. Zona insalubră nu a fost niciodată curățată. Serviciul de spații verzi și pavaje a remediat imediat. Aici Dulce a primit propunerea cetățenilor de a construi o parcare de reședință, funcție de buget. Cu ocazia discuțiilor cu cetățenii Dulce a descoperit și asfaltarea de mântuială a străzii Stadionului. Lucrurile astea vor înceta. Cei responsabili de astfel de lucrări vor plăti/ Conform contractului au clauze de garanția lucrării. Vom vedea…

Dulce a mai fost la piața Big la noua hală de legume-fructe. Acolo a primit promisiunea că pe 10 noiembrie va fi finalizată. Îmi doresc ca timpul rece să-i prindă pe comercianți în interior. Plătesc taxe și avem obligații pentru a asigura un comerț civilizat a spus Dulce.

La fel și în piața Bazar. Aici a discutat cu comercianții. Le-a spus că nu îi poate muta oricum pentru a demola și reconstrui piața existentă. Acolo unde vor fi mutați oamenii vor avea condiții de comerț. Nu vreau să creez restricții și disconfort pentru cei ce locuiesc în zonă la blocurile D25 – D26. Oamenilor trebuie să li se asigure parcări suficiente în locul celei unde se va muta provizoriu piața a spus Dulce. Nu ne grăbim să facem lucruri de mântuială. Din contră. Voi fi zilnic pe stradă acolo unde se fac lucrări. Îmi voi muta pe stradă biroul meu dar și al multor funcționari din Primărie -a încheiat Dulce.

Cât despre Piața Centrală agroalimentară, Dulce a descoperit că proiectantul uitase să realizeze pentru aceasta canalizarea. Lucrările se sistau des și organizarea de șantier nu i-a plăcut lui Dulce. El a fost ferm în discuțiile cu executantul. El a primit termen ca iarna să nu-i prindă decât cu placa turnată. Este necesar pentru că pe timpul iernii se va lucra la interioare. Dacă lucrarea nu are progres se sistează plățile. Simplu, Nu?