Gata cu gingășia. Conducerea Jandarmeriei Călărași va lua măsuri eficiente la nunțile unor rromi ce nu respectă prevederile legale. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gata cu gingășia. Conducerea Jandarmeriei Călărași va lua măsuri eficiente la nunțile unor rromi ce nu respectă prevederile legale. VIDEO

La sediul Jandarmeriei Călărași am descoperit astăzi 1 august 2018 doi ofițeri preocupați de rezolvarea eficientă a unor probleme locale. Colonel Marcu Ionel, șeful Jandarmeriei Călărași și primul adjunct maior Gheorghe Cristian explică presei că se va termina cu gingășia față de rromii ce nu doresc să respecte prevederile legale cu ocazia desfășurării unor nunți. S-a făcut referință la legea din România și cea din state U.E. în situații similare, cu proceduri de urmat. Ca și anul trecut primarul Daniel Drăgulin i-a invitat pe responsabilii de  Ordinea Publică din municipiu, pe rromi și reprezentanții acestora la două întâlniri, unde le-au prezentat legea pe care trebuie să o respecte. Ocuparea domeniului public, blocarea șoselelor sau trotuarelor de corturi, cu tarabe, amenajări pentru nunți nu sunt legale, explică jandarmii. Nici tulburarea liniștii locatarilor prin zgomote, strigăte, larmă sau orice aparat nu este legală, arată ei. Șeful Jandarmeriei Călărași a explicat că a epuizat toate metodele de prevenire pentru a împiedica comiterea a astfel de fapte și că rromii nu și-au respectat angajamentele, continuând să sfideze de multe ori legea și autoritatea unor Instituții, dar mai ales comunitățile unde locuiesc. Jandarmeria Călărași nu va mai permite aceasta și va aplica gradual măsurile impuse de regulamentele și tacticile de jandarmi raportate la prevederile legale și pericolul social/ gravitatea faptelor constatate. Primul adjunct maior Gheorghe Cristian a explicat destul de clar cum se pot realiza cordoane de jandarmi la nunți, cum se pot conduce pentru audiere la sediul Poliției lăutarii, organizatorii sau cei ce perturbă liniștea publică ori sfidează normele de conviețuire socială.

Aflăm că se poate folosi tehnica specială, și că s-a realizat un parteneriat de colaborare cu IPJ Călărași dar și Poliția locală Călărași. Jandarmeria Călărași are foarte multe activități planificate în perioada următoare: realizarea măsurilor de ordine publică la Festivalul Internațional Hora Mare, la zilele localităților din județ. O foarte mare provocare este asigurarea meciurilor din Liga I de pe stadionul Ion Comșa din Călărași dar mai ales luarea unor măsuri speciale în cazul extinderii pestei porcine africane în jud. Călărași. Primul adjunct a specificat că efectivele de jandarmi din Călărași pot asigura toate misiunile încredințate sau neprevăzute în condițiile unui deficit de personal. Col. Marcu Ionel  arătat o foarte bună colaborare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă din Constanța, DIICOT dar mai ales Instituții locale ca Prefectura și Consiliul județean care sprijină eficient prin proiecte Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași. S-a arătat realizarea unui parteneriat cu Bulgaria prin care se vor reabilita spații ale Jandarmeriei, relizarea a 20 locuințe ANL pentru jandarmi pe un teren de fotbal al unității, dotarea logistică cu autospeciale și tehnică modernă adecvată misiunilor Jandarmeriei.

La ora când s-a desfășurat Conferința de presă, în municipiu se derulau două mitinguri de protest, monitorizate de jandarmi. Încă o dată ni se confirmă faptul că Jandarmeria Călărași este pregătită să gestioneze eficient orice situație care decurge din atribuțiile legale pe care jandarmii le au.