Gata cu fondul clasei! Amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei, dacă personalul didactic pretinde elevilor sume sau alte foloase patrimoniale

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gata cu fondul clasei! Amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei, dacă personalul didactic pretinde elevilor sume sau alte foloase patrimoniale

Proiectul aparține USR și AUR și a fost adoptat tacit. Mai rămâne ca propunerea pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011 să fie dezbătută şi votată în Camera Deputaţilor, for legislativ.

Astfel, este interzisă pretinderea, în mod direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, personal sau prin intermediul interpuşilor, de către personalul didactic de conducere, personalul didactic de predare şi de instruire practică, personalul didactic auxiliar sau personalul nedidactic, a unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale elevilor, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora.

Sancțiunile sunt cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei, de către polițiști la sesizarea elevilor, părinţilor sau cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice. Sunt exceptate  de la sancțiune strângerea de bani pentru excursii, petreceri, evenimente caritabile sau  activităţi care nu privesc în mod direct actul de educaţie.