Gălbinași. Proiectele primarului Radu Paul s-au concretizat în dezvoltarea localității

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gălbinași. Proiectele primarului Radu Paul s-au concretizat în dezvoltarea localității

Comuna Gălbinași a cunoscut dezvoltarea odată cu numirea ca primar a lui Radu Paul. Nu a fost ușor ca să scoată din întuneric localitatea și să o asfalteze în întregime. Pentru că acolo, la Gălbinași, noroiul intra în curți și în case la propriu. Radu Paul nu a fost un navetist politic ci a avut orientare sănătoasă, social democrată. Aceasta s-a dovedit prin comportamentul său aproape de cetățean, mereu și nu doar când acesta a avut nevoie de primar / de serviciile primăriei. 

Principala preocupare a fost creșterea calității vieții locuitorilor. Aceasta a presupus înlocuirea/ extinderea rețelei de apă și canalizare, de introducerea iluminatului public modern și asfaltarea localității. Zeci de familii de tineri au primit conform legii locuri de case și și-au construit case în Gălbinași. Atenția lui Radu s-a orientat și către familiile nevoiașe cu mulți copii, fără serviciu, și a reparat în situații de urgență locuințele acestora degradate, distruse de intemperii sau incendii.

Munca patriotică la Gălbinași este ceva normal. O descoperim nu numai atunci când primarul îi adună pe cetățeni să repare casa unui amărât dat și atunci când se face curățenie, ori deszăpezire în localitate. Primarul Radu Paul ține mult la curățenie și nu iartă pe cei care aruncă unde vor gunoiul. Un exemplu de urmat este curățenia la cimitir dar și în zonele expuse. Pe primarul Radu Paul nu îl găsim des la primărie, acolo venind mai mult pentru a coordona activitatea salariaților. Îl găsim pe teren. Școala este  sufletul său, și acolo descoperim că investiția în educație nu a fost degeaba. Totul a venit înapoi de la tinerii satului, de la elevi cu diplome, cu trofee prin acre au câștigat multe competiții școlare. Granturile câștigate și educația din Gălbinași au atras până și curiozitatea președintelui țării care a vizitat localitatea.

Lui Radu Paul îi plac mult oamenii, tinerii în special. Pentru ei face totul, știind că le este dator cu un viitor mai bun. Asta nu înseamnă doar educație de calitate dar și servicii adecvate. Atenția primarului social democrat s-a orientat în multe direcții pentru ca cetățenii să se bucure de un viitor mai bun. Serviciile sociale, cele medicale sunt importante. La fel și transportul în localitate și crearea de oportunități pentru ca angajatorii să creeze locuri de muncă. 

Pe Radu Paul nu îl recomandă propaganda sau campania electorală ci doar faptele și sufletul său bun. Este îndrăgit de oameni pentru că este mereu printre ei, pentru ei. Nimic nu se face în primărie fără ca el, cetățeanul să nu fie informat, consultat. Aflăm că prioritățile sunt stabilite prin dialog cu oamenii iar dezvoltarea localității este ca urma re a voinței lor dar și a muncii echipei primarului social democrat.