Gălbinași/ Primarul Radu Paul (PSD) declară că în acest an va asfalta ultimii 6 km de străzi. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gălbinași/ Primarul Radu Paul (PSD) declară că în acest an va asfalta ultimii 6 km de străzi. VIDEO

Comuna Gălbinași rămâne în topul localităților din județ privind proiectele dezvoltate pentru comunitate. Cu numai 5 salariați destinați anume pentru proiecte, primarul Radu Paul dă un exemplu de urmat pentru alți mulți primari din județ. Primarul ne declară modest că mai are de asfaltat doar 6 km de străzi din comună. Este vorba de străzi periferice…Tot în acest an mai urmează a se extinde iluminatul public pe 1,5 km, comuna fiind renumită în iluminatul realizat prin corpurile economice cu LED. Ambițiile lui Radu Paul s-au concretizat și într-un proiect de înființare a unui Cămin Cultural, depus la CNI pentru 2041155 euro, dar și realizarea unei stații de epurare a apelor și extintere a rețelei de canalizare. Radu Paul a finalizat recent un proiect pe MDRAP de înființare a rețelei de apă de 1830289 euro, și finalizare a asfăltarii mai multor străzi pe 9.753.191.000 lei.

Toți cetățenii au nevoie de condiții europene…spune Radu Paul. De aceea voi extinde rețeaua de apă din comună. Avem un proiect în derulare prin MDRAP de 5.301.383.000 lei. Sunt mândru că am finalizat proiecte importante pentru copiii comunei, ei sunt viitorul nostru, spune acesta  amintind de finalizarea lucrărilor de reparații generale și modernizare a Școlii cu clasele I-VIII. Acum avem în derulare alt proiect, de reabilitare și modernizare a celuilalt corp de clădire. Vom finaliza în acest an și lucrările de extindere la grădiniță.

Succesul primarului PSD Radu Paul este echipa sa de la Primărie și dialogul cu oamenii. Ei oamenii din comună îmi stabilesc împreună cu consilierii prioritățile de urmat. Mă bucur de încrederea lor, a oamenilor și contez pe ei la dezvoltarea comunei – spune primarul pesedist.

Am reclădit locuințe ale oamenilor nevoiași distruse sau incendiate. O facem cu cei de la 416…

Comuna Gălbinași nu este de oameni bogați. Averea noastră sunt copiii și nepoții.Pentru ei facem totul…Avem situații de oameni cărora le-a luat foc casa, sau care a căzut pe ei. Nu sunt trântori ci oameni în vârstă sau bolnavi. Am convocat Consiliul local care a aprobat cumpărarea de materiale de construcție și reclădirea caselor. O facem cu muncă patriotică dar și cu cei de la 416 – spune primarul. Dă exemple de familii cărora li s-a reclădit casele dar și altele în curs de reconstruire.

Salariații din Primărie descriu eforturile primarului de a face lucruri bune. Nu este ușor dar suntem alături de dânsul…spun salariații. Toate problemele de pe teren ajung la primar imediat, zilnic avem teren…Iar primarul rezolvă imediat situațiile, nu amână pe oameni.. Consilierul personal al primarului, dl Cristi Drăgulin ne explică ce preocupări are cum ajută să se facă lucruri bune pentru oameni…Ne străduim să avem ordine în munca noastră și să facem lucruri precise.

Dl Pârvu Tudor secretar al Primăriei ne spune că nu este greu să fie secretar. Vorbește de lucrările din comună, cu finanțare multi anuală sau din fonduri europene. Îl evaluează pe primar care este manager de proiect, descrie prioritîțile care ar fi rețeaua de canalizare și stația de epurare, lucrări de 11.5 mil euro cu 20 km de canalizare. Planurile de situație sunt pe masa secretarului, se lucrează eficient…Mai avem 6 km de asfaltat cu care vom realiza cca. 98% din suprafața comunei.

Și casiera comunei vorbește despre ajutorul pe care îl dau cetățenilor nevoiași, toți salariații făcând muncă de teren. Sunt consătenii noștri și ajutîm pe toți aceștia. Radu Paul este un om dintre noi, Este un om care își dă și sufletul pentru Primărie. Realitatea m-a convins despre asta, spune doamna Viorica.

Și salariații Registrului Agricol, a evidenței populației explică care le sunt atribuțiile și contribuția la lucrurile bune pe care le face primarul. Suprafața nu este nici mare nici mică, sunt cca.10-15 max 20 persoane/ zi de solicitări. Proiecteleprimarului sunt și ale noastre. Suntem încrezători în ele,spune o salariată dând exemple despre succesul proiectelor. Oamenii au o parere foarte bună despre primar…încheie doamna Andreea Irina

Pe primar este greu să îl găsești la Primărie. L-am găsit pe terenul unde vrea ca anul acesta să înceapă construcția unui Cămin Cultural. Avem nevoie de o locație pentru spectacole, pentru filme. Și noi avem echipe de dansuri populare de tineri care vor să se simtă românește – spune primarul, promițînd că în acești 2 ani de mandat încearcă să finalizeze acest proiect ambițios. Toate aceste clădiri administrative, de cultură și învățămțnt sunt la șoseaua principală, în centrul comunei, lângă fundația noii Primării, aratp Radu Paul. El explică raționamentul acestui amplasament și implicarea pe care o acordă PSD Gălbinași Școlii și Bisericii – pilonii de bază ai comunității.

Noi suntem alîturi de biserică. Am sponsorizat personal cu o centrală termică biserica, am betonat trotuarele din cimitir. Este respectul meu, al lui Radu Paul față de memoria părinților și bunicilor noștri arată acesta. Îmi pasă de copiii noștri dar și de ai altora. De aceea mobilierul pe care îl voi înlocui anul acesta îl voi transfera spre folosință, legal la alte școli din județ, unde copiii au nevoie – a încheiat primarul Radu Paul.