Gălbinași: Primarul Radu Paul finalizează alte proiecte

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gălbinași: Primarul Radu Paul finalizează alte proiecte

Deși în com. Gălbinași au fost confirmate 10 cazuri pozitive de corona virus, echipa primarului PSD Radu Paul și-a continuat proiectele. Cel mai important proiect este de extindere a rețelei de canalizare care se apropie de finalul a 8,3 km. Estimăm că în luna august lucrarea se va finaliza și vom crea canalizare pentru 3750 persoane. Rețeaua de apă are termen de finalizare la 31 decembrie 2020 și presupune terminarea a 10,7 km. Lucrările sunt în toi, și se execută cu materiale moderne, respectiv cu conducte din plastic. La finalizarea acestor 2 lucrări importante fiecare gospodărie din Gălbinași va avea canalizare și apă curentă. Apa este de cea mai bună calitate și printre cele mai mici prețuri din județ – ne spune primarul Radu Paul

Privind proiectele importante avem depus la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru modernizarea iluminatului. Se vor înlocui 60 stâlpi și branșa totodată la aceștia mai multe gospodării. Cel mai important pentru noi sunt oamenii. Deși sunt vremuri grele iar încasările la taxe și impozite sunt mult mai deficitare decât în aceeași perioadă a anului trecut acordăm ajutor social pentru 45 familii. Mai asigurăm pentru 50 persoane cu handicap și la însoțitorii acestora sumele de bani necesare, plata fiind la zi. 

Școala rămâne în continuare principala mea preocupare de primar spune Radu Paul. În perioada 2-12 iunie se asigură spațiile necesare pentru pregătire iar apoi între 15 – 17 pentru susținerea examenului de capacitate. Am asigurat toate condițiile de dezinfectare a spațiilor, dotarea cu materiale dezinfectante. Totodată am asigurat asistența medicală permanentă a elevilor prin prezența medicului de familie și a asistenților medicali. 

Primăria funcționează normal asigurând toate serviciile publice necesare și utilitățile pentru cetățean. Este importantă pentru mine relația cu cetățeanul spune Radu Paul. Încrederea lor în mine o răsplătesc prin muncă. Colegii mei, angajații primăriei sunt alături de mine și avem o foarte bună colaborare cu cetățenii dar și cu Instituții ale Statului, în special cu Poliția. 

Privind proiectele importante din acest an avem aprobată documentația realizării unei baze sportive moderne cu un teren de fotbal și o sală de sport modernă, amplasate în imediata vecinătate a școlii. Finanțarea se asigură printr-un parteneriat cu Norvegia, similar cu parteneriatul prin care am realizat o grădiniță în localitate. Norvegia finanțează aceste investiții iar contribuția noastră, a primăriei Gălbinași este de doar 2%. După cum vedeți faptele ne caracterizează. Muncim și căutăm finanțare pentru proiecte. Discutăm cu cetățenii pentru a identifica ce vor. Ei stabilesc prioritățile de urmat iar noi trebuie să le ducem la bun sfârșit – a declarat pentru Atitudinea din Călărași, primarul PSD Radu Paul.