Gălbinași / primar Radu Paul: Am fost și vom fi aproape de oameni, de problemele lor. Iată cum…

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Gălbinași / primar Radu Paul: Am fost și vom fi aproape de oameni, de problemele lor. Iată cum…

Anul 2021 marchează o serie de preocupări importante pentru comunitatea din Gălbinași. Primăria Gălbinași susține integrarea socială pentru îmbunătățirea calității în educație…

Teach for Romania și Roma Education Fund lansează proiectul …Segregare pe minus, diversitate pe plus – un proiect susținut de primăria Gălbinași

În contextul în care România încă se confruntă cu fenomenul de segregare în școlile publice, Teach for Romania și Roma Education Fund lansează proiectul „Segregare pe minus, Diversitate pe plus – Educație de la egal la egal pentru comunitățile roma și non-roma”. Scopul proiectului este acela de a crea un cadru propice pentru respectarea dreptului la educație, tratament egal și fără discriminare pe bază de etnie.

Principalele proiecte ale primarului Radu Paul sunt pentru creșterea calității vieții…

Calitatea vieții la Gălbinași este importantă pentru primarul Radu Paul. Vorbim despre primarul care acum 2 ani a terminat de asfaltat întreaga localitate. Vorbim despre o stație modernă de tratare a apei pentru consumul populației și de o rețea modernă de canaizare. Gălbinași este comuna de nerecunoscut spun cei vârstnici. Nimic nu se compară cu viața în Gălbinași de acum 30 de ani ni se descrie…Iluminatul modern, serviciile medicale oferite, serviciile oferite de un învățământ modern au relansat viaa în Gălbinași. Descoperim un cartier de tineri recent construit. Descoperim preocupare pentru asigurarea de locuri de muncă și integrarea socială. Asigurarea echității și îmbunătățirea calității în educație pentru toți copiii, inclusiv cei de etnie romă, accesul egal la toate formele de învățământ fără discriminare bazată pe originea etnică sau limba maternă… este unul din obiectivele primarului Radu Paul. Proiectele sale pentru un învățământ modern l-au adus aici chiar și pe președintele României, curios să afle cum de un primar PSD  a reușit să acceseze fonduri Norvegiene pentru reabilitarea și modernizarea unor Instituții școlare. 

Extinderea iluminatului, cabinet stomatologic, reabilitarea școlii…proiecte pentru oameni

În comuna Gălbinași nu se poate spune că iarna a fost un impediment pentru ca echipa primarului Radu Paul să își oprească proiectele. Din contra. Modernizarea și reabilitarea corpului C de la Școala din localitate este continuată,  proiectul investițiilor fiind aprobat cu o prelungire de 2 ani prin Ordonanță de urgență. În localitate continuă extinderea iluminatului cu LED. Una dintre preocupările primarului PSD Radu Paul este îndreptată tot către oameni, pentru asigurarea de condiții necesare funcționării în localitatea depeste 3800 persoane  a unui cabinet stomatologic. Dezvoltarea localității este dependentă de introducerea de gaze naturale iar aceasta se va realiza printr-un proiect comun cu Vasilați, Sohatu, Plătărești. Este descrisă reticența multor cetățeni de a instala gaze naturale în locuințe, fiind obișnuiți cu încălzirea pe lemne dar și datorat nivelului de sărăcie cu care se confundă mulți cetățeni.

 

Asistența socială, un compartiment important pentru funcționarea primăriei Gălbinași

Radu Paul își descrie unul dintre cele mai importante compartimente din Primăria Gălbinași, respectiv cel de Asistență socială. Radu Paul: Proiectul de asigurare a unor mese calde de către Casa de Pensii prin emiterea unor carduri de 180 lei/ lună / persoană este de apreciat. Suma este însă foarte mică. La fel și greutatea de a putea cumpăra alimente calde preparate în Gălbinași ca de altfel în multe localități din zonă nu se poate realiza. Practic s-ar putea cumăăra de 4-5 ori/ lună mâncare caldă dar cel ce a gândit acest proiect nu s-a gândit la mediul rural. Beneficiarii acestui proiect sunt bătrânii de peste 75 ani cu venitul sub cel al pensiei minime.

 

Radu Paul: Am fost și vom fi aproape de oameni, de problemele lor…

Noi avem 22 de persoane ce se încadrează. Ideal ar fi fost ca pragul de vârstă să fie adresat pentru persoanele de peste 60 de ani. Avem multe persoane sărace, nevoiașe, amărâte în Gălbinași care fac foamea. Poate parlamentarii se gândesc la un proiect legislativ care să includă o adresabilitate mai mare dar și posibilitatea realizării unui program social prin care primăriile să poată aproviziona astfel de persoane cu alimente, ocazie și pentru personalul medical de a le verifica periodic starea de sănătate – a spus primarul Radu Paul.

Radu Paul și-a descris actualele preocupări în jurul redeschiderii școlilor și grădiniței pentru asigurarea de foarte bune condiții necesare educației elevilor. Totul este important începând de la accesul în școală, igiena elevilor dar și încălzirea respectiv asigurarea utilităților necesare. Grija noastră se orientează în aceste vremuri de pandemie către toți cetățenii comunei pentru a le asigura protejarea sănătății. Campania de vaccinare este foarte importantă și echipa mea se implică foarte serios în a aborda eficient demersurile guvernului…a încheiat Radu Paul.