A furat o combină audio și o boxă, dar…nu le mai poate folosi

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru A furat o combină audio și o boxă, dar…nu le mai poate folosi

Reținut de polițiști pentru furt calificat

Polițiștii au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de furt calificat. La data de 29 martie a.c. polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Curcani au fost sesizați cu privire la faptul că dintr-o locuință situată în comuna Curcani, județul Călărași a fost sustrasă o combină audio și o boxă. Cercetările efectuate de polițiști au condus la identificarea unui bărbat din localitate bănuit de săvârșirea faptei.

Bărbatul este cercetat de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Bunurile au fost recuperate în totalitate și restituite părții vătămate. Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița cu propunere de arestare preventivă.

 

Măsuri de protecţie a locuinţei pentru prevenirea furturilor:

 În cazul apartamentelor situate la parter, unde e posibil accesul prin escaladare, este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje metalice ale căror capete de prindere să fie încastrate în zid, iar spaţiile dintre bare să fie de dimensiuni mici.

Evitaţi să lăsaţi ferestrele deschise, mai ales dacă locuiţi la parter şi nu aveţi montat un grilaj metalic.

La intrarea în casa scărilor este recomandată montarea unui interfon care limitează accesul persoanelor necunoscute. La fel de importantă este şi utilizarea lui corespunzătoare atât pe timpul nopţii, cât şi pe timpul zilei.

Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scării. Sistemul trebuie montat în aşa fel încât să nu poată fi spart sau scos din circuit cu uşurinţă.

Dacă sunteţi plecat pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, rugaţi un vecin să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări de plată prinse în uşă sau din cutia poştală, astfel încât să nu vă trădeze absenţa.

Evitaţi să lăsaţi în locuinţă sume importante de bani sau bunuri de valoare in ascunzătorile clasice (şifonier, sub haine etc).

 

I.P.J. Călăraşi – Serviciul Cabinet –Compartiment Relaţii Publice