Fundeni. Transportul în comun, altă promisiune onorată de primarul Gheorghiță Cărtușanu pe două rute

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Fundeni. Transportul în comun, altă promisiune onorată de primarul Gheorghiță Cărtușanu pe două rute
Creșterea calității vieții a devenit prioritate pentru primarul com. Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu.  Întâlnirea cu acesta ne readuce aminte cum era satul înainte de a-și prelua mandatul. Noroaiele intrau în curți și case. Nu existau trotuare sau șosea asfaltată. Drumurile pietruite erau rare iar iluminatul era lipsă. Bezna nopții favoriza pe infractori iar satul era izolat, pentru navetiști fiind un chin transportul la serviciu.

Problema transportului în comun a fost chinuitoare pentru Gheorghiță Cărtușanu. Avea de asigura transportul în comun pentru câteva mii de cetățeni care lucrau pe raza Sectorului Agricol Ilfov, în București. Mai erau și elevii de liceu care trebuiau să se scoale la ore prea matinale ca să ajungă la cursuri. Pentru că nu avea ca primar cum să asigure transportul acesta a început cu asigurarea de utilități pentru investitori. A realizat mai multe stații de transport în comun și a iluminat toată comuna dar și satul Frunzănești. Discuțiile cu transportatorii au fost o prioritate pentru primarul social democrat. S-au asigurat curse regulate, preponderent dimineața și către sfârșitul programului de muncă. 

Buna colaborare cu primarii comunelor învecinate și din București s-a concretizat recent în crearea de diversitate pentru transportul în comun și asigurarea concentrării pe relații neacoperite de transportul metropolitan, extinderea acestuia. S-au asigurat noi rute, extinse  spre Fundeni dar și satul Frunzănești. Două rute se vor realiza astfel:  București – Obor – Fundeni  și Titan Sud – Frunzănești. Calitatea serviciilor asigurate navetiștilor și elevilor vor crește mobilitatea acestora iar timpul de transport se va reduce. Este altă promisiune care se va onora de către Gheorghiță Cărtușanu.