Fundeni/ Gheorghiță Cărtușanu: Proiectele în lucru mă definesc pe mine și echipa mea…VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Fundeni/ Gheorghiță Cărtușanu: Proiectele în lucru mă definesc pe mine și echipa mea…VIDEO

Dacă unii primari vând iluzii, primarul din Fundeni dă certitudini. Faptele îl definesc pe Gheorghiță Cărtușanu, primarul care a scos din noroi com. Fundeni.

Proiectele lui continuă an de an cu modernizarea infrastructurii rutiere, cu înființarea unui sistem de canalizare și prin extinderea sistemului de alimentare cu apă, cu construirea unui Complex sportiv, înființarea unei grădinițe cu program prelungit, amenajarea unui parc în zona Falfana, realizarea unui parc fotovoltaic din fonduri europene, înființarea unui nou cimitir, realizarea de trotuare, cumpărarea a 2 autobuze pentru elevi, realizarea unei săli de sport cu tribună de 180 locuri și reabilitarea, modernizarea și dotarea unui cămin cultural.

Ca să fii primar nu este doar o ambiție. Primarul adevărat este un om cu o expertiză a proiectelor, un bun cunoscător al modului în care trebuie efectuate lucrări de calitate în localități. Fie că vorbim despre lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, de pietruire sau de asfaltare, de modernizare a iluminatului public ori de reabilitare a unor clădiri cu destinații viitoare de dispensar, farmacie, școală sau grădiniță, până la un banal parc, primarul trebuie să fie un om priceput.

 VIDEO

Pe primarul Gheorghiță Cărtușanu l-am găsit în fața unei table din biroul său, înconjurat de colegi. Da, este vorba de alți specialiști în legislație și proceduri tehnice. Este vorba de diriginți de șantier sau șefi de lucrări care prezintă situația faptică nu numai la fața locului ci și evidențiată în lucrări sub forma de cheltuieli, de materiale necesare. În birouri descoperim table pe care sunt trecute sarcini importante, cu termene și responsabili. Fiecare lucru este precis iar la deblocarea unor situații toată echipa își aduce toată contribuția. Un exemplu ne este dat chiar de primar. A obținut finanțare pentru reabilitarea Căminului Cultural dar la decopertarea tencuielii a descoperit cărămidă roasă de timp care impune lucrări de rezistență, de consolidare foarte scumpe. Soluția tehnică este aceea de reconstruire a clădirii și nu de consolidare a unor pereți care se prăbușesc…Iarna aceasta, chiar dacă a fost marcată de pandemie a permis echipelor de muncitori ca atunci când vremea a fost frumoasă să poată efectua lucrări la școală, dispensar sau noul sediu al primăriei.

 VIDEO

Sunt lucrări de calitate ne spun cetățenii, indicând cum primarul le verifică personal, găsindu-l la fața locului mereu pentru a preîntâmpina probleme tehnice ce pot apare dar mai ales pentru a urmări ca lucrările să corespundă proiectelor gestionate. Descoperim la Fundeni un primar care pune suflet în tot ceea ce face pentru oameni. Începând de la salutul sau răspunsul la salut dat cetățenilor, la receptivitatea cu care rezolvă împreună cu echipa sa cererile cetățenilor. Responsabilitate a devenit la primăria Fundeni ceva normal, un lucru pe care îl regăsești în munca în activitatea fiecărui salariat, nu numai a primarului. Aflăm că și aceasta este unul dintre factorii care stau la baza consolidării între cetățean și primar…