Fundeni, locul unde descoperim pe primarul Gheorghiță Cărtușanu, omul faptelor bune și nu al vorbelor…

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Fundeni, locul unde descoperim pe primarul Gheorghiță Cărtușanu, omul faptelor bune și nu al vorbelor…

Gheorghiță Cărtușanu este fără îndoială unul dintre cei mai gospodari primari din județ. Munca sa o descoperim într-o localitate frumoasă, bine îngrijită dar și în prosperitatea cetățenilor. Oamenii ne aduc aminte cum era satul lor acum mult timp, când Gheorghiță Cărtușanu a fost prima dată investit ca primar. Ne aduc aminte de întunericul din localitate de noroaie, de școala încălzită la sobe ce scoteau fum și closetele din curtea școlii. Totul s-a schimbat însă prin munca de echipă, a echipei unui primar iubit de cetățeni: Gheorghiță Cărtușanu. 

Alături de primar a stat nu numai echipa sa ci și cea de la Consiliul Județean, echipa Iliuță. An de an aceasta a asfaltat drumurile de acces în localitate și s-a implicat pentru traiul bun al locuitorilor. Aceasta s-a realizat prin locuri de muncă create datorită oportunităților de dezvoltare aduse de primarul social democrat. Complexul Lidl, Complexul magazinelor belgiene sunt exemple de urmat pentru o administrație sănătoasă, o administrație pentru oameni. 

Munca primarului din Fundeni am descoperit-o an de an prin asfaltarea străzilor, pietruirea acestora. Reorganizarea transportului în comun, a elevilor dar și navetiștilor a fost o prioritate. Iluminatul modern dar și reabilitarea tuturor școlilor, a grădinițelor a fost altă prioritate. Descoperim altfel de instituții unde se face educație sănătoasă pentru tineri. Apa caldă, condiții igienice în școlile racordate la rețeaua de gaze, terenuri de sport și locuri de joacă sunt exemplul performanței în administrație a primarului social democrat.

Bucuriile vin și aflăm chiar din gura domnului primar: Am primit finanțare pentru extinderea rețelei de gaze:
Pe scurt peste 𝟐𝟐 𝒅𝒆 𝒌𝒎 𝒅𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒖𝒄𝒕𝒂 𝒅𝒆 𝒈𝒂𝒛, acoperind 𝟔𝟔 𝒅𝒆 𝒔𝒕𝒓𝒂𝒛𝒊 cu peste 7 milioane de lei finantare prin programul PNI Anghel Saligny. Acest proiect va aduce confort și eficiență energetică locuitorilor noștri, îmbunătățind considerabil calitatea vieții.
Veștile bune vin zilnic de la Fundeni. Dispensar modern reabilitat, farmacie modernă, stații de autobuz, microbuze școlare, investiții în crearea unui club sportiv și în educația sănătoasă a tinerilor, construcția unei noi baze sportive dar și a unui cămin cultural sunt ambiții pe care primarul social democrat le-a urmat. Cele mai mari realizări ale sale sunt nu doar școala, grădinița sau dispensarul ci și un sediu modern al primăriei.
Sediul nu este însă atît de important pentru Gheorghiță cît este de important OMUL. La primăria Fundeni descoperi respectul cetățeanului de către salariații primăriei. Problemele acestora sunt imediat rezolvate iar politețea în comunicare și comportament al salariaților  este urmărită atent de către primar. 
Exemplul de bune practici din satul românesc le găsim la Fundeni. Case moderne construite de tineri. Curți bine îngrijite. Străzi asfaltate. Oameni respectuoși. Totul se datorează muncii unei echipe. Echipa Gheorghiță Cărtușanu…