Funcționarii publici pot fi obligați să muncească de la…domiciliu. ANFP este îngrijorată…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Funcționarii publici pot fi obligați să muncească de la…domiciliu. ANFP este îngrijorată…

Munca de la domiciliu și concediile forțate se preconizează…

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) anunţă că 52% intre angajaţi vor merge în telemuncă de luni 25 oct. Sunt vizați cei nevaccinaţi şi  care au probleme medicale dar și persoanele care au copii de vârstă şcolară, având in vedere vacanţa forţată. 

Violeta Vijulie, președinte ANFP: Astăzi am convocat Colegiul Managerial al ANFP ca să stabilim măsurile care se impun în baza Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, care a apărut în această dimineaţă în Monitorul Oficial. Eu pregătisem pentru luni, 25 octombrie, un nou Ordin de preşedinte cu măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului însă HG-ul a făcut necesare anumite modificări. De exemplu, eu prevăzusem telemuncă pentru 30-50% din angajaţi, HG spune să fie minim 50%. ANFP lucrează cu 4.000 de instituţii din sistemul public, adică toate cele în care există funcţionari publici şi de aceea responsabilitatea noastră este foarte mare a  spus Violeta Vijulie, Ea a anunțat  principalele decizii care se vor aplica de luni: 

– toti cei care doresc să se vaccineze (din 23% nevaccinaţi) au prioritate la zi liberă, indiferent de atribuţiile lor în instituţie.

– 52% dintre angajaţi vor merge în telemuncă