Frăsinet/ primar Alin Ploeșteanu: Facem administrație cu responsabilitate. O facem pentru oameni. VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Frăsinet/ primar Alin Ploeșteanu: Facem administrație cu responsabilitate. O facem pentru oameni. VIDEO

După doi ani de mandat, primarul com. Frăsinet, Alin Ploeșteanu ni se prezintă ca un om responsabil de o multitudine de proiecte  pentru dezvoltarea comunității din cele 6 sate. Un om calculat, respectuos care știe precis ce are de făcut ne prezintă detaliat munca sa pentru reabilitarea și modernizarea învățământului, repararea bisericilor, a dispensarului, construirea de șosele asfaltate, betonarea trotuarelor, realizarea de piste de biciclete. 

 VIDEO

Administrația publică nu este ușoară pentru oameni care nu au un scop precis. Lucrurile stăteau pe loc. Am început și finalizat proiecte iar altele sunt în derulare. Vrem să vedem o comună frumoasă cu oportunități pentru turism. Aceasta presupune infrastructură și servicii. Mai presus de toate sunt oamenii – arată primarul Ploeșteanu. Ne raportăm la bugetul local. Am reparat cele cinci biserici. Am reabilitat toată clădirea și turla bisericii Dănești. Am realizat pictura la biserica Curătești. Lucrăm la biserica Frăsinet, Luptători. În acest an îngrădim cimitirele cu cei 250 000 lei din bugetul local – spune primarul din Frăsinet. 

Învățământul a fost și el o prioritate. La Luptători aștepțăm de 2 ani finanțare prin CNI. Este o școală mare, cu valoare de 2 mil euro. Școala Frăsinet este finalizată, Dănești la fel. Frăsinetul de jos așteaptă găsirea unor destinații pentru spații. Am dotat laboratoare cum ar fi cel de biologie, am aplicat în proiecte de digitalizare pentru dotarea cu tehnică informatică. Vrem Parc în Curtea școlii Frăsinet. La luptători parcul este gata. La Luptători vrem un complex școlar cu sala de sport...arată primarul Alin Ploeșteanu.

Descoperim mândria sa în lucrurile importante pe care le-a făcut și le va face pentru sănătatea oamenilor. În doar doi ani am realizat o farmacie de unde se pot ridica rețete compensate. Colaborarea cu dr. Bănescu este excelentă. La fel cu dl asistent Mihai. Am realizat un abinet de caardiologie unde lucrează un medic născut în comună. Dr. Iancu Monica este un om apropiat oamenilor. Sora dânsei este dr. pneumolog. Lucrăm la un cabinet pentru aceasta. Vom realiza radiologie la Frăsinet. Așteptăm finanțare de 600 000 euro pentru un dispensar nou. Dacă nu vom avea bani vom găsi din bugetul nostru.

Infrastructura este în lucru. Avem depus prin  Anghel Saligny 7 km. pentru satele Luptători și Curătești. Singurul sat care nu are deocamdată finanțare pentru asfaltare este Dănești. Promit că nu voi uita acest lucru și voi asfalta și acolo. Acolo a fost un proiect depus de fostulprimar, cu rigole, podețe. L-am luat de la CNI și l-am dus la Anghel Saligny. A trebuit să îl refacem pentru că cei 5 km erau mai scump de realizat ca cei 7 km. pentru care am obținut finanțarea. 

Gazele naturale își urmează cursul normal și va aduce bunăstarea comunei prin asociere cu Ulmu, Vlad Țepeș și Lupșanu. Sperăm ca la anul să lucrăm la proiect. Apa este potabilă. Nu putem realiza canalizare, comuna având multe sate și neavând unde să deversăm rezidurile / localitatea fiind înconjurată de lacuri. Ne bucurăm de relația cu nașul meu primarul Iulian Iacomi și fratele său Ion, un alt gospodar al căror exemplu îl urmez… a încheiat primarul com. Frăsinet, Alin Ploeșteanu.