Frăsinet, locul unde primarul Ploeșteanu a investit într-o educație sănătoasă. VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Frăsinet, locul unde primarul Ploeșteanu a investit într-o educație sănătoasă. VIDEO

Școli moderne, reabilitate și dotate cu mteriale didactice. Din respect față de oameni…

 VIDEO

Învățământul din com. Frăsinet a fost reabilitat total prin intervenția primarului Alin Ploeșteanu de acum doi ani. A constatat că școala nu funcționează corect în acele spații degradate cu acoperișurile prin care se infiltra apa. Încălzirea se efectua cu lemne. la sobe care scoteau și mult fum. Grupurile sociale erau în curtea scolilor, nu era apă curentă. Dotarea era și ea deficitară iar cadrele didactice nu aveau o motivație de a preda în acele spații.

 VIDEO

Investiția sa în reabilitarea spațiilor a fost imediată S-a început cu Școala nr. 1 din Frăsinet. S-a continuat cu grădinița Dănești,  Frăsinetul de Jos și urmează cea din Luptători. Cadrele didactice nu fac naveta, majoritatea sunt din localități. Așa am dezvoltat atașamentul între acestea și copii.  Colaborăm foarte bine cu acestea dar mai ales cu părinții. Școala la noi asigură diversitate de educație și am modernizat multe locații.  Nu ne oprim aici, pentru că la Frăsinetul de Jos mai avem de reabilitat câteva spații.

 VIDEO

Cel mai grandios proiect este la Luptători. 12 clase vor fi reabilitate pentru a oferi învîțământ de calitate pentru clasele I – X. Copiii noștri nu vor mai face naveta la Lehliu sau Mânăstirea. Aici le vom crea deprinderile de a învăța o meserie, avem ateliere școlare pe care le pot urma. În curtea școlii am realizat un parc modern. Lângă acesta finalizăm curând un teren sintetic. Vrem ca copiii noștri, generațiile ce vor urma să se poată bucura de ceea ce facem pentru ei, să poată avea condiții așa cum noi nu am avut.

 VIDEO

 VIDEO

 VIDEO

Școala din Frăsinet ne uluiește efectiv. Descoperim că primarul este un om de suflet al comunității și se implică personal în a sponsoriza de Crăciun cu alimente, rechizite în valoare de 300 – 400 lei pe fiecare copil. Pentru el toți copiii sunt la fel, nu sunt diferențe. Este iubit de aceștia și respectat de părinți. În fiecare an școala găzduiește spectacole recreative, serbări la manifestările școlare dar și de Crăciun, Paște.

 VIDEO