Fostul șef al C.J. Neamț nu a putut scăpa de pușcărie fugind în Italia. El a fost extrădat

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Fostul șef al C.J. Neamț nu a putut scăpa de pușcărie fugind în Italia. El a fost extrădat
În contextul deciziei definitive a autorităților italiene de extrădare în România a fostului șef al Consiliului Județean Neamț, în vederea executării pedepsei privative de libertate dispuse de instanțele naționale, Direcția Națională Anticorupție apreciază că această hotărâre vine în sprijinul eforturilor de aplicare a legii și de respectare a sentințelor judecătorești.

„Încrederea cetățenilor în actul de justiție depinde de capacitatea instituțiilor de a demonstra, fără urmă de dubiu, faptul că nimeni nu este mai presus de lege. Decizia de astăzi a Curții de Casație din Italia vine să confirme faptul că eforturile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de a investiga și proba faptele de corupție, munca judecătorilor de a analiza și de a decide cu privire la aceste probe, precum și determinarea Ministerului Justiției pentru aducerea în țară a persoanelor condamnate, în vederea executării pedepselor, creează premisele recâștigării încrederii cetățenilor într-un sistem judiciar funcțional și imparțial.”, a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag.