Fostul deputat PSD Călărași, av. Daniel Florea s-a înscris în Partidul Republican și va activa în grupul A.U.R.

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Fostul deputat PSD Călărași, av. Daniel Florea s-a înscris în Partidul Republican și va activa în grupul A.U.R.
Deputatul Daniel Florea s-a înscris în Partidul Republican și va activa în grupul AUR. În perioada 2016-2020 el a fost primarul Sectorului 5 din Capitală. „Pe 1 septembrie 2022, de ziua tatălui meu, am demisionat din PSD și am devenit parlamentar neafiliat. Pe 10 noiembrie 2023, de ziua mamei mele, m-am înscris în Partidul Republican”, anunță deputatul Daniel Florea.
 Daniel Florea a fost primarul Sect. 5. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti și Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” – Colegiul National de Afaceri Interne. Absolvent al mai multor cursuri post-universitare la Cambridge Law Studio, London School of Economics and Political Science, Yale School of Management, Lund University.
Este licențiat în științe juridice și diplomat in stinte penale – „Crima organizata – fenomen transnational – si impactul acesteia in societatea romaneasca”. A finalizat cursuri de doctorat în științe juridice fără susținerea tezei și obținerea titlului de doctor. Absolvent master Universitatea Națională Carol I și apoi management / marketing transporturi navale, operațiuni bancare și burse. 
S-a specializat în relatii internationale (politice si economice), protocol şi ceremonial, tehnici de soluţionare a conflictelor, studii de securitate, protecţia internaţională a drepturilor omului.
A activat ca judecător la Judecătoria Constanța 1995 – 1997 iar apoi avocat coordonator specializat în Drept comercial, drept civil, drept bancar, drept maritim. A reluat funcția de judecător 1999 – 2003 la Judecătoria Constanța, iar în perioada 2003 – 2005 avocat la Societatea Civila Profesionala de Avocati „MARGARIT, FLOROV SI ASOCIATII”. Ăn 2005 – 2006 a fost Director Directia Control la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului iar apoi până în 2009 director General al Directiei Generale de Control si Relatii Publice/ aceeași Instituție. 
A urmat ca Avocat – Asociat Coordonator Societatea Civila de Avocati „Stefanica & Florea” fapt ce l-a recomandat Consilier Personal al Ministrului Transporturilor si Infrastructurii. În 2009 – 2011 a fost vicepreședinte AVAS fiind responsabil de analizarea si gestionarea creantelor statutului. În 2021 – 2016 călărășenii îl cunosc ca deputat PSD activând în Comisia juridica de disciplină şi imunităţi, comisia pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României; Comisia de alegere a judecatorilor la CEDO a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei; etc.