A fi pompier, înseamnă a fi OM – Oamenii Comunității: plt adj. Trandafir Marian și plt. maj. Sterea Mircea
8 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru A fi pompier, înseamnă a fi OM – Oamenii Comunității: plt adj. Trandafir Marian și plt. maj. Sterea Mircea
I.S.U. Călărași a acordat oportunitatea prezentării a doi salvatori de vieți: plt adj. Trandafir Marian și plt. maj. Sterea Mircea. Aceștia sunt oameni simpli dar prin munca lor, prin riscurile pe care și le asumă zilnic în salvarea de vieți și de bunuri sunt deosebiți. La sfârșitul interviului, purtătorul de cuvânt al Instituției, plt. adj. Tătăranu Ștefan Ovidiu prezintă activitatea de jurnalist, vizavi de intervențiile I.S.U. la care este nelipsit.
Pompierii călărășeni au răspuns câtorva întrebări adresate, în interviul prezentat în VIDEO
– Cine sunteți și de ce ați ales meseria de pompier?
– Ce înseamnă a fi pompier? Cum se pregătesc pompierii pentru a salva vieți și bunurile cetățenilor?
– Este grea munca în echipă a pompierilor? Ce presupune aceasta?
– Pompierii sunt cei care veghează asupra semenilor lor 24 de ore din 24. În perioada Sărbătorilor pe lângă pregătirea continuă pentru intervenții, aveți o serie de activități, dincolo de frontul incandescent. Activitățile cu caracter umanitar ce rămân deseori, anonime. Unii oameni vă cred îngeri, alții vă spun simplu: salvatori. Ce înseamnă, de fapt, să fii pompier?
– Care sunt misiunile în care interveniți? Puteți exemplifica cum ați acționat în condiții riscante pentru siguranța dvs. personală, cum v-ați riscat viața pentru a salva alte vieți?
– Ce se întâmplă din momentul în care o persoană sună pentru a vă cere ajutorul și până în momentul lichidării incendiului?
– Ce îi trebuie unui om pentru a deveni pompier? Care sunt calitățile de care are nevoie?
– V-ați gândit vreodată să renunțați la această meserie prin prisma dramelor omenești?
– Cine trebuie salvat prima dată în caz de incendiu și de ce?
– Atunci când plecaţi din bază, aveţi informaţii minime despre ceea ce vă aşteaptă la faţa locului. Ce nu aţi vrea să găsiţi acolo?
– Ce v-a marcat cel mai mult în activitatea dvs? Și ce nenorocire v-a impresionat cel mai mult?
– Recomandați tinerilor să urmeze această carieră? De ce?