Fasole gratis, concursuri cu cai,măgari și oficiali. Boboteaza continuă…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Fasole gratis, concursuri cu cai,măgari și oficiali. Boboteaza continuă…

Primăria Municipiului Călărași organizează, și în acest an, pe 6 ianuarie, Sărbătoarea Bobotezei, care va avea următorul program:

08.00 – 10.00 – Oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (Volna);

10.00 – 10.30 – Deplasarea suitei oficiale în Parcul Central situat pe malul Brațului Borcea. Bine escortați de luptătorii antitero de la Jandarmeria Călărași preafericitul, suita de preoți, și oficiali vor ajunge în Parcul Central. Aici se vor urca pe un ponton și vor urmări slujba și recuperarea crucii aruncate în apă.

10.30 – 11.00 – Oficierea Slujbei Aghiazmei Mari va avea loc la fiecare biserică dar în special va fi organizată în jurul butoaielor cu apă și a cisternelor de la ISU aduse în Parcul Central pentru cererea foarte mare de apă sfințită. Un cordon de polițiști și jandarmi va asigura buna distribuire a apei către consumatori.

11.00 – 11.45 – Ceremonia aruncării şi recuperării Sfintei Cruci, de către înotători, din apele Brațului Borcea.

11.45 – 12.15 – Tradiţionalul Botez al cailor, ceremonie desfăşurată pe Platoul din faţa Prefecturii Călăraşi va fi asigurat și în acest an prin dr. veterinar Păvăloiu Nicolae și Sandu Pietroiu de pe platforma unui camion expus în fața a ceea ce a mai rămas din sediul Prefecturii. Pe platformă vor urca oficialii, aleși și nealeși dar mai ales preoți pentru a binecuvânta minunatul concurs de cai, măgari și atelaje trase de aceștia.

12.15 – 12.45 – Desfășurarea concursurilor de frumusețe, harnașament, atelaj.

Mult așteptata fasole va fi servită gratuit la sfârșitul concursurilor cu cai și măgari. Tradiția consumului de fasole va fi urmată și la Spitalul Județean, unde principala preocupare a președintelui Consiliului Județean a fost orientată către asigurarea unei alimentații corecte a bolnavilor.

12.45 – 13.30 – Servirea fasolei tradiționale-1.200 porții (pe Platoul din fața Centrului Cultural Județean). Ca de obicei Jandarmeria va asigura prin efective mărite buna servire a cetățenilor pentru a se evita busculadele, furturile sau alte fapte antisociale datorate consumului de băuturi alcoolice asociate acestui eveniment atât de local.