Excavarea trotuarelor de pe str. Grivița nu are Autorizație de construire. După ce presa sesizează, sunt obținute Autorizații de construire…Altfel?

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Excavarea trotuarelor de pe str. Grivița nu are Autorizație de construire. După ce presa sesizează, sunt obținute Autorizații de construire…Altfel?

Strada Grivița este un proces complex de dăruire a primarului din Călărași, pentru a realiza o stradă durabilă în locul alteia, excavate. Totul este prevăzut în Strategia de dezvoltare a mun. Călărași. Pentru ca  dezvoltarea asta să fie și durabilă au trebuit să fie excavate și trotuarele, sub care s-au îngropat rețele de cablu. S-au invocat norme europene prin care trebuiesc desființate rețelele aeriene de cablu. Numai că îngroparea ar fi trebuit să se execute fără a afecta prin acele tranșee structura clădirilor construite pe trotuar și a gardurilor. Mulți proprietari au sesizat redacției noastre că groapa le-a distrus fațadele la case sau gardurile și se îndoiesc că acestea vor fi refăcute pe cheltuiala constructorului. Un exemplu este chiar în fața Pizzeriei Bya unde se vede clar cum s-au efectuat lucrările.

Nu aceasta contează ci …legalitatea lor. Conform legii, orice lucrare de acest fel trebuie să fie efectuată cu autorizație. Numai că acestea se obțin în regim de urgență atunci doar când cetățenii și presa semnalează lipsa lor. Mai precis redacția noastră a solicitat ISC Călărași să ne comunice dacă există Autorizație pentru lucrările care s-au efectuat în acest an sub trotuarele de pe str Grivița. Aflăm că autorizațiile sunt parțiale, adică doar ENEL are. Domnii de la UPC România și-au obținut autorizația nr 419 la data de 18.10.2019. Adică atunci când cetățenii au semnalat lucrările nelegale, haotice din fața caselor lor. Cu alte cuvinte cum a îngropat UPC cabluri anul acesta pe str Grivița până la 18 oct.? Întrebăm pentru aceasta pe Inspectoratul de Stat în Construcții. O Instituție care este obligată să verifice legalitatea lucrărilor de construire, mai ales de astfel de anvergură, în urma căruia se distrug trotuare și căi de acces, prin care cetățenilorli se creează disconfort și pagube clădirilor. Ca în fotografii…

Răspunsul uluitor îl puteți citi mai jos. Lucrările de alimentare a consumatorilor se vor sincroniza cu lucrările de amenajare a trotuarelor, făcând obiectul unei alte Autorizații de construire. Aici constați haosul. Adică…cum? Nu există Autorizație de construire? Atunci de ce s-au excavat trotuarele?

Ca să se arate preocuparea continuă pentru un oraș frumos, așa cum arată al nostru, aflăm din adresa de mai sus totul despre modernizarea și reabilitarea str. Grivița. Primăria a tăiat arborii, și desființat spațiile verzi. Ceva pe care legea 88 nu le permitea… Nu știm unde va replanta zecile de arbori tăiați, ca în fotografii. În curțile oamenilor? Despre minune puteți citi și pe LINK Tot acolo puteți vedea părerile oamenilor. Frumos oraș. Nu-i așa domn’ primar?