Enciu Marian/ Drumuri și poduri județene: În luna septembrie vom asfalta și ultimul tronson al str. Variantă Nord din Călărași

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Enciu Marian/ Drumuri și poduri județene: În luna septembrie vom asfalta și ultimul tronson al str. Variantă Nord din Călărași

Pentru ultimul tronson al str. Variantă Nord conducerea tehnică a S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași – sociatate unde acționar majoritar este Consiliul Județean Călărași… a discutat mai multe soluții tehnice. Tronsonul în cauză începe de la intersecția str. Variantă Nord cu calea ferată și până la intersecția cu DN 21 Călărași – Slobozia. Dorința președintelui Iliuță și a primarului Marius Dulce este ca să lățim acest drum cu 2 benzi pe sens. Au motivat aceasta pentru preluarea traficului greu aglomerat din cursul zilelor lucrătoare, pentru a se evita blocaje sau mersul în coloane.

Soluția cea mai bună, pentru a se evita expropierile a fost aceea de a se extinde șoseaua pe partea dreaptă a sensului de mers spre Tenaris. Benzile vor avea o lățime suficientă – a explicat Marian Enciu, director la S.C. Drumuri și poduri S.A., indicând că lucrările se vor termina așa cum s-a promis la sfârșitul lunii septembrie. În paralel cu lucrarea am făcut demersurile și pentru a asigura iluminatul public, pe toată strada de la sensul giratoriu str Sloboziei și până la sensul giratoriu Tenaris. Fosta administrație nu a efectuat nimic pe acest tronson de șosea. Nu există trotuare și iluminat iar pietonii sunt expuși haitelor de câini. Vom remedia acest lucru, și vom realiza condiții civilizate pentru oameni – a spus primarul Marius Dulce.

Ambii au indicat că lucrările presupun o calitate deosebită a carosabilului, realizarea unei infrastructuri de rezistență care să preia în bune condițiuni traficul greu ce se desfășoară pe această stradă. Construim un alt sens giratoriu pe str. Sloboziei în locul celui improvizat, pe care îl vom alinia cu centrul intersecției. Realizăm parcări pentru autocamioane, acolo unde se poate pentru ca să nu mai blocheze carosabilul cum este în zona FNC. Vrem să facem lucruri bune pentru călărășeni, pentru cei ce folosesc această stradă care va ușura foarte mult accesul în afara municipiului – a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul Marius Dulce.