Emil Dumitru/ PNL Călărași: Dezvoltăm Călărașiul, dezvoltăm România. VIDEO

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Emil Dumitru/ PNL Călărași: Dezvoltăm Călărașiul, dezvoltăm România. VIDEO

 

 PNL susține un deputat pentru agricultura României. Emil Dumitru…

Emil Dumitru: Pentru a beneficia de plăți directe, 830.000 de fermieri din România vor fi scutiți să mai alerge după hârtii:

Fermierii vor depune la APIA numai cererea de plată şi, dacă este cazul, documente care nu sunt emise de terţi.
Extrasul din Registrul Agricol, extrasul din Registrul Naţional al Exploatațiilor, extrasul din Registrul de Rasă sau extrasul ONRC, nu vor mai fi solicitate fermierilor. Instituțiile statului vor comunica între ele, așa cum se întâmplă în orice țară civilizată.
Agricultorii, mai ales cei cu ferme mici sau medii, precum şi cei cu exploataţii agricole mixte se vor putea concentra acum doar asupra producţiei agricole. În plus, este eliminat riscul depunerii unor documente neconforme, iar verificările efectuate de APIA vor fi mai exacte, eliminând mare parte din riscul corecţiilor financiare.
Toate modificările sunt cuprinse într-un proiect de lege al parlamentarilor PNL, votat de Camera Deputaților și care va merge la președinte pentru promulgare.

↗️Proiectul este inițiat de vicepreședintele PNL, Daniel Constantin, fiind parte dintr-un proces amplu de eficientizare a administrației, acțiuni ce vor fi continuate de Guvernul liberal și în anii următori.

Este un an greu pentru fermieri. Eu am spus că pentru agricultură Covidul a fost seceta și de aceea am făcut eforturi să despăgubim fermierii în limita resurselor pe care le-am avut, 850 milioane lei, dar nu au fost suficienți banii respectivi.
Vom despăgubi și la culturile de primăvară care au fost înființate dar, tehnic, nu putem să acordăm aceste despăgubiri mai devreme de luna februarie-martie 2021. Să încercăm să găsim o soluție tehnică să se elibereze adeverințele, să se sconteze rata de sprijin.

 Vreau să vin și cu lucruri pozitive în fața fermierilor, în primul rând, dar și în fața celor care ne privesc. Este pentru prima dată după 30 de ani când am depus la Comisia Europeană un program ambițios pe ce înseamnă reabilitarea infrastructurii de irigații, desecare și drenaj. Avem 3,4 mld euro la dispoziție și apropo de Călărași, după calculele noastre 550 milioane de euro vor fi investiți în infrastructura de irigații din fonduri europene, ăștia sunt banii pentru județul Călărași.

Material realizat la comanda Partidului Național Liberal Filiala Călărași de către Pîrloagă Marian Dorin I.I.. CMF 11200025