Elevii de la Școala Gimnazială Carol I așteaptă primele bucăți de tencuială să le cadă în cap. În clase plouă…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Elevii de la Școala Gimnazială Carol I așteaptă primele bucăți de tencuială să le cadă în cap. În clase plouă…

La Școala Gimnazială Carol I din mun. Călărași,fosta Școală generală nr. 1, în vacanța mare din 2016 au început lucrările la Anexa din incinta Instituției de Învățământ unde funcționează 3 clase și unde este și sala de sport, clădirii fiindu-i schimbat acoperișul, și fiind tencuită. În schimb clădirea principală unde își desfășoară activitatea alte 11 clase de elevi arată sub orice critică. În clasele de la etaj plouă, iar infiltrațiile de apă sunt atât de mari încât porțiuni mari de zidărie au căzut. Nici tencuiala nu mai are mult până la cădere, ea fiind puternic îmbibată cu apă. Mucegaiul, igrasia au cuprins clădirea. Directorul a întocmit un referat de reparații, dar acestea nu se pot realiza decât în vacanța mare, spune acesta indicând că elevii nu au unde învăța dacă s-ar începe acum lucrările.

 

Între timp porțiunile unde ar putea cade tencuiala au fost îngrădite cu garduri sau cu…bandă reflectorizantă. În alte părți nu este îngrădit cu nimic. Directorul este îngrijorat. Numai un miracol poate face ca să nu aibe vreun eveniment în școală. Povestește cum clădirea este monument istoric clasa A și despre avizele grele ce e obțin cu întârziere de la Ministerul Culturii. Dă exemplul anexei unde reparațiile au început târziu, pe 15 august anul trecut, din acest caz. Unii părinți sunt îngrijorați. Dar aceasta nu ține loc pentru a se preveni accidentele.