Eduard Grama uluiește consilierii cu adevărul despre falimentul AHC Dunărea Călărași 2014

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Eduard Grama uluiește consilierii cu adevărul despre falimentul AHC Dunărea Călărași 2014

Aprobarea falimentului echipei de handbal AHC Dunărea Călărași 2014 a produs azi 24 martie discuții greu de terminat între consilierii județeni. Petcu Angelica a propus un amendament. Consilieii Meseșeanu și Vârtejanu au cerut explicații și prezența responsabililor interimari ai clubului pus pe butuci de datorii, respectiv a dlui Zanfir Cristian și contabilei. Doamna Petcu a fost convinsă că suma cerută a fost eronată anume de 6,5 mil. Propunerea sa nu a fost fezabilă a arătat Iliuță pentru o firmă în insolvență. Zanfir a prezentat situația tragică la care s-a ajuns, el gestionând gratuit după demisia fostului președinte. El a ajutat doar cu semnătura.

 VIDEO

Începând cu august 2019 jucătorii nu au mai fost plătiți. În decembrie ei au depus memorii și au plecat. Avem 3,7 mil lei datorii. Din balanță nu sunt și cheltuielile de judecată pentru un jucător…Meseșeanu a intervenit. Cum s-a ajuns la chirii restante, neplata salariilor, returnarea unei cotizații de la Ecoaqua…Dacă se va mai face o asociere păguboasă nu e de dorit. Neregulile nu trebuie să se mai repeta a zis Meseșeanu. Înființarea unei noi asociații nu trebuie să mai producă greșeli. Iliuță a cerut ajutorul lui Deculescu Valentin ca fost responsabil/ administrator public. Deculescu a arătat că în septembrie când PNL a pierdut mandatul și nu s-au mai plătit salariile. El a zis că e împotriva intrării în faliment pentru că CA al Clubului nu avea aprobarea…Deci ăn august nu erau bani dar ăn septembrie erau…Grama intervine și arată că finanțarea către unul din sporturi se face de către o singură administrație. 2 contracte nu se puteau încheia de aceeași administrație. Așa că fotbalul s-a contractat de CJ și handbalul de Primăria mun. Călărași. Bugetul Primăriei s-a depășit pentru că contractele au depășit decalajul produs de plăți. Atunci datoriile erau reportate prin rezilierea unor contracte și puse noile sume la acte adiționale…Adică nelegal…a prezentat Grama. Privind procesul câștigat de jucîtorul sârb…Primăria nu avea voie să plătească, destinația banilor fiind pentru finanțarea echipei și nu pentru litigii în instanță. Contractele au depășit bugetul…Consilierul Vârtejanu a intervenit și a aflat uluit că acest club în insolvență are doar 5 jucători juniori călărășeni încadrați. De ce i se mai spune clubului …Călărași consilierul nu a înțeles…Nici noi.