Eduard Grama informează privind cheltuirea banilor pentru reabilitarea stadionului Ion Comșa necesară în Liga I

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Eduard Grama informează privind cheltuirea banilor pentru reabilitarea stadionului Ion Comșa necesară în Liga I

Eduard Grama: Constat cu amuzament intervenția târzie pentru clarificarea lucrurilor, și de aceea vin cu următoarele precizări

  1. Promovarea echipei de fotbal Dunărea Călărași 2005 a costat pe Consiliul Județean și pe Primăria mun. Călărași în sezonul 2017 – 2018 suma de  1 milion de euro. În acest moment, Clubul Dunărea Călărași va primi din partea televiziunilor drepturi de difuzare în exclusivitate a meciurilor proprii de 1,5 milioane de euro.

Ecoaqua nu a atribuit nici un leu pentru finanțarea acestei echipe de fotbal, asocierea acesteia pentru sponsorizarea Clubului călărășean fiind o formalitate.

2. Asfaltarea interioară a stadionului Ion Comșa se va efectua cu Societatea Comercială Drumuri Județene, iar plata se va face de către Clubul de fotbal din surse proprii, cum ar fi bani primiți de la Liga Profesionistă de Fotbal, sponsorizări, drepturi de autor pentru transmiterea televizată a meciurilor de fotbal. Consiliul Județean este cel ce se ocupă exclusiv de echipa de fotbal și gestionează doar bugetul acesteia.

3. Ultimele turnări de beton pentru scările de acces de la tribunele stadionului aflat în reabilitare au fost făcute tot din banii clubului de fotbal, cu o firmă privată din Călărași.

Grama a prezentat presei lista de neconformități pe care urmează a le remedia până la data de 19 iulie, acestea fiind de fapt mici retușuri ale unor lucrări sau finalizarea lucrărilor întrerupte de ploile violente, repetate din săptămânile trecute. Lista poartă termene și responsabilități precise pe care Vasile Iliuță le-a trasat echipei sale, și a căror evoluție le controlează personal. zilnic. Grama a mai prezentat faptul că intenția și bunăvoința lor de a finaliza mai repede lucrările la acest stadion s-au lovit și de procedura derulării achizițiilor publice, pe care CJ trebuie să o respecte, acesta nereușind să cheltuie din suma alocată fotbalului călărășean decât cca. 60%. Tot Grama a vorbit despre intențiile președintelui Iliuță ca CJ să preia spații din stadion care să fie modernizate pentru viitor. Iliuță și Drăgulin au vorbit ieri despre oportunitățile financiare pe care CJ le are pentru a realiza spații moderne în locul fostei săli de box incendiate și a tipografiei din stadion. Sunt lucruri despre care conducerea CJ și a Primăriei trebuie să se documenteze și să informeze corect dar și care trebuie să obțină avizul consilierilor a încheiat acesta – evidențiind lucrurile bune pe care le fac pentru susținerea performanței sportive a fotbalului călărășean.