Eduard Grama: AFC Dunărea Călărași va găsi finanțare de la Consiliul Județean…Obiectivul este promovarea către liga I

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Eduard Grama: AFC Dunărea Călărași va găsi finanțare de la Consiliul Județean…Obiectivul este promovarea către liga I

Încă o dată, conducerea Consiliului Județean a fost aproape de fotbaliștii călărășeni de la clubul Dunărea Călărași. În condițiile în care salarizarea fotbaliștilor de la nivelul ligii a 2-a a scăzut foarte mult, datorită și a lipsei încasărilor datorate imposibilităților de a juca fotbal/ restricțiilor impuse de situația de urgență și alertă mulți jucători de fotbal se gândesc la alte cluburi. La Călărași ar mai fi rămas prin neimplicarea Consiliului Județean doar 7-8 fotbaliști, restul plecau la alte echipe. Dar ajutorul dat echipei de echipa Vasile Iliuță *& Eduard Grama a apărut. Investițiile noastre în fotbal, instalarea nocturnei, realizarea de foarte bune condiții pentru fotbaliști nu au fost realizate la întâmplare. Echipa își va continua parcursul și în sezonul următor…a declarat Eduard Grama.

Eduard Grama: Se vor găsi surse de finanțare pentru ca echipa să rămână cu același obiectiv: promovarea în liga I. Salariile la nivelul ligii a 2-a au scăzut foarte mult, iar jucătorii nu vor mai avea unde să plece. Nu există alternativă pentru ei…La noi există siguranță financiară comparativ cu alte cluburi din liga a 2-a. Lucrurile se reglează. Noi, CJ am dovedit că ne implicăm, construim și nu demolăm / așa cum fac alții. Vom continua să jucăm fotbal de calitate și atunci când va fi posibil să folosim instalația nocturnă. Încă nu avem nici o solicitare, dar pentru suporterii călărășeni cu siguranță vom pune la dispoziție stadionul acelor echipe.

Conform informațiilor de la conducerea clubului de fotbal, joi trebuiau realizate testele COVID iar cel mai probabil pe data de 29 iunie, în cel mai fericit caz jucătorii se puteau reuni. Sunt condiții grele însă pentru aceasta mai ales că spaniolul trebuie să stea izolat 2 săptămâni la venire în țară, iar restul de jucători vor trebui să respecte condiții anume, dacă antrenamentele vor începe. Totul depinde însă de finanțarea pe care președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță o va găsi. Pentru că majoritatea cluburilor din liga a 2-a au fost grav afectate financiar – a declarat președintele clubului de fotbal Zanfir Cristian.

Soluțiile găsite provizoriu, până în luna octombrie pentru finanțare vor fi anunțate miercuri chiar de președintele Vasile Iliuță în cadrul unei conferințe de presă pe care publicația noastră o va transmite. Am primit asigurări că jucătorii nu vor pleca. Din contră se vor purta discuții cu aceștia pentru continuitatea contractelor dar și noi achiziții. Asta pentru că Cristian Zanfir a identificat 2 fotbaliști din liga I care vor să vină la Dunărea. Și asta nu se poate produce doar pentru că fotbalul se poate face pe bani mulți sau puțini, ci pentru că există suflet, pasiune și dăruire pentru sportul călărășean. Ceva care are la Consiliul județean un mare sprijin…