Ecoaqua și terapia cu nămolul miraculos de la Stația de epurare din Măgureni…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ecoaqua și terapia cu nămolul miraculos de la Stația de epurare din Măgureni…

Stația de tratare / epurare a apelor reziduale aparținând Ecoaqua Călărași și cart. Măgureni oferă locuitorilor acestuia satisfacții de neuitat. Mirosurile grele trebuie suportate, dar nu degeaba. Pentru că putem beneficia de dezvoltarea cartierului nostru – spune Fane Pribeagul, un locatar. Stația Ecoaqua produce anual mii de tone de nămol cu proprietăți miraculoase – indică și localnicii care s-au obișnuit și cu mirosul acestuia, dar mai ales cu transportul care le zgâlțăie casele. 

De la surse neverificate  aflăm  că apa reziduală este tratată și orice microb este distrus cu agenți neutralizatori prin fermentare. Nămolul este adus pe furiș noaptea cu găleți, bidoane și depozitat în copăi pentru a fi vândut bucureștenilor care își caută sănătatea la Călărași… Aflăm că aplicat pe corp în cantități îndestulătoare și expunerea la soare, pe malul Borcei alungă durerile articulare, frica și durerile de cap, chiar foamea…. Acesta ar conține o serie de minerale importante, ale caror efecte sunt extrem de benefice pentru sanatatea organismului. Nămolul are efect detoxifiant, absorbind toxinele din organism, dar si proprietati terapeutice si relaxante.

Dacă șeful sucursalei Ecoaqua Călărași se gândea la o stație de compost care să amestece miile de tone de nămol cu vegetația cosită din Călărași – și vânzarea agricultorilor, acum acesta ar putea avea o altă orientare. Construirea unei stațiuni de recuperare balneoclimaterică pe locația fostei gropi de gunoi din Măgureni, vizavi de stația Ecoaqua – ar putea aduce prosperitate nu numai Ecoaqua ci și cartierului nostru, indică locatarii preocupați de comerțul produselor agroalimentare. Deocamdată nămolul a fost folosit doar experimental și cetățenii pe care s-au făcut experimente au indicat că se simt mai bine. Astfel în timp ce unii indică ameliorarea durerilor, aplicat pe abdomen calmeaza crampele stomacale si trateaza indigestia.

Înfrumusețarea tenului și eliminarea cearcănelor de sub ochi, vindecarea unor probleme dermatologice prin stimularea dilatării porilor, favorizarea circulației sanguine și a circulației periferice deficitare sunt doar câteva proprietăți reclamate de localnicii din zonă. 

Cel mai importante par a fi efectele benefice asupra reproducerii. Pe lângă plaja cu cele 60 de nudiste de la Mitreni, stațiunea balneoclimaterică pe care Ecoaqua o poate construi la Măgureni va putea fi și un obiectiv important de turism. Astfel  nămolul  calmeaza inflamatiile –  prin aplicarea locala și îmbăieri în Borcea. Inflamatiile la nivelul sistemului reproducator, inflamatiile articulare ori musculare pot fi tratate cu succes cu ajutorul terapiei cu namol.

Important! Toate materialele prezente în acest articol (texte și imagini statice) reprezintă un pamflet și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest articol nu difuzează informații veridice, ci publică doar interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui articol este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă.