Echipa Vasile Iliuță @ Virgiliu Diaconu, împreună cu Primăria Unirea au adus Festivalul Internațional Hora Mare în com. Unirea. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Echipa Vasile Iliuță @ Virgiliu Diaconu, împreună cu Primăria Unirea au adus Festivalul Internațional Hora Mare în com. Unirea. VIDEO

În cadrul manifestării ”Joc și Cânt de Pretutindeni”, Primăria Unirea împreună cu Centrul Județean de Creație și Cultură Călărași, respectiv Consiliul Județean Călărași au fost gazda la Căminul Cultural Unirea a unor ansambluri folclorice participante la Festivalul Internațional Hora Mare, ediția 27 – 2019. Ansamblul folcloric din Georgia și cel din Franța au fost primite cu pâine și sare de către primarul Belu Florian, viceprimarul Iordan Marian și reprezentanți din conducerea CJCC Călărași, într-un cadru festiv de către ansamblul folcloric al comunei Unirea.

Conducerea Primăriei Unirea s-a adresat participanților la eveniment, cu mulțumiri pentru organizatorii festivalului Hora Mare, președintelui Vasile Iliuță și managerului CJCC Virgiliu Diaconu pentru oportunitatea de a aduce voia bună în comună și a prezenta străinilor performanța realizată într-un an de maestrul Aurel Mailat cu un ansamblu folcloric de dansuri populare. În deschidere au evoluat tinerii din două grupe de vârstă al ansamblului îndrumat de Aurel Mailat.

În continuare a evoluat un ansamblu de dansatori din Franța, care a uluit asistența prin portul prezentat și dansurile adaptate mai multor categorii de vîrstă.

Cel mai îndrăgit de asistență a fost însă ansamblul folcloric din Georgia, un ansamblu de tineri care au atras de la început prin ținuta prezentată dar și dansurile ritmice, acrobatice. Prestația tinerilor a atras un ropot de aplauze.