Echipa Vasile Iliuță, primarii Nelu Tatu și Constantin Mihalache au inaugurat un nou drum județean reabilitat. VIDEO

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Echipa Vasile Iliuță, primarii Nelu Tatu și Constantin Mihalache au inaugurat un nou drum județean reabilitat. VIDEO

Astăzi 07.11.2018, Vasile Iliuță, primarii Nelu Tatu și Constantin Mihalache au inaugurat un nou drum județean. Este vorba de cca 7.4 km de șosea care face legătura între DN3 com. Vlad Țepeș și com. Vâlcelele. La eveniment au participat vicepreședinții CJ Valentin Barbu și Marian Dinulescu, directorul Drumuri Județene Călărași Marius Militaru, consilierii județeni Nuțu Marcel/ PSD, Șerban Jenel/ ALDE, Laurențiu Bănescu/PNL.

Miercuri, 7 noiembrie 2018, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, având alături echipa instituției pe care o conduce, a inaugurat noul drum reabilitat care leagă localitățile Vâlcelele și Vlad Țepeș. DJ 307 A înseamnă: 7, 4 kilometri și o valoare a investiției de 4,674 milioane de lei. Lucrările efectuate pe sectorul de drum au fost cele pentru lărgirea carosabilului de la 3 la 6 m (cu două benzi de mers), acostamente (1 m), construire podețe, șanțuri de pământ, amplasarea de marcaje pietonale, montare table indicatoare și parapeți. 


Vasile Iliuță: „După cum prea bine știți eu sunt mai mult un om al faptei și mai puțin al vorbelor. De aceea, am evitat să vorbesc prea mult despre ceea ce urmează să facem în județul Călărași și am lăsat faptele să exprime cel mai bine munca mea.Aveți în față un bun exemplu: DJ 307 A – Vâlcelele – Vlad Țepeș, o investiție de 4,6 milioane de lei, finanțată de Consiliul Județean Călărași și realizată de Societatea de Drumuri și Poduri. 
Mă bucur să vă spun că am reușit să atragem fonduri europene consistente și mulțumesc echipei mele de profesioniști de la CJ pentru temeinicia cu care întocmește dosarele de finanțare, pentru ca fondurile să ajungă la noi în județ. 
Doar până în acest moment am reușit să atragem 172 de milioane de euro, spre deosebire de vechea administrație, care a atras numai 30 de milioane.
Fac din nou această comparație pentru a sublinia faptul că, în acest moment, avem o capacitate reală de absorbție a fondurilor europene datorită profesioniștilor de la CJ. Acești bani externi sunt esențiali pentru a aduce bunăstare în județul nostru, iar eu am o responsabilitate față de călărășeni, pentru că ei sunt cei care ne-au votat și în fața lor trebuie să răspundem”, a declarat la recepția lucrărilor șeful CJ Călărași, Vasile Iliuță.

Date tehnice despre lucrările efectuate pe drumul județean 307 A a oferit directorul general al SC DRUMURI și PODURI, Marius Militaru
„S-au efectuat lucrări de lărgire a carosabilului de la 3 la 6 metri, ceea ce permite acum circulația mașinilor pe două benzi și lucrări de acostament, pe ambele părți ale carosabilului. După consultări prealabile cu specialiștii, au fost construite podețe și șanțuri de pământ, astfel încât evităm acumularea apei de la ploi și topirea zăpezilor și, implicit, evităm inundarea drumului. 
După cum bine știți, siguranța și viața oamenilor nu se negociază, astfel că pe acest segment de drum au fost montați și parapeți de protecție; am instalat, de asemenea, table indicatoare și au fost trasate marcaje rutiere, pe toată suprafața carosabilă. 
Mai mult de jumătate dintre aceste lucrări, pe o distanță de 4,7 kilometri, au fost efectuate în 2018, cu sprijinul Consiliului Județean Călărași 
Tot cu sprijinul CJ, anul acesta, am reușit să plombăm 193 de kilometri de drum județean și să trasăm marcaje rutiere pe aproximativ 200 de kilometri de drum. Am nivelat și pietruit 78 de kilometri de drum și am reprofilat alți 33 de kilometri.”

Potrivit SC Drumuri și Poduri, în această perioadă, se mai lucrează la modernizarea DJ 305 Valea Presnei – Gurbănești, DJ 305 – Fântâna Doamnei, DJ 310 – Mănăstirea Radu Negru. Lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ trei săptămâni, conform estimărilor societății.

Eduard Grama, directorul Direcției Dezvoltare și Relații Externe: Nu este primul drum și nici ultimul inaugurat de noi. Alte drumuri județene sunt în diferite stadii de execuție. În următoarele 3 săptămâni alte 3 drumuri vor fi finalizate. Noi, echipa lui Vasile Iliuță demonstrăm că ceea ce am promis devine realitate, a spus Grama amintind de drumurile din județ  unde se muncește, așa cum trebuie, atât timp cât vremea este favorabilă. Nu noi trebuie să fim fericiți, ci oamenii, cei cărora le-a fost destinat acest proiect, a încheiat Grama precizând despre avantajele pe care le aduce acest traseu agricultorilor și cetățenilor din Vâlcelele.