După Iohannis…și Cîțu refuză dialogul cu fostul ministru al finanțelor

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru După Iohannis…și Cîțu refuză dialogul cu fostul ministru al finanțelor

Florin-Vasile Cîțu, cel care ocupă portofoliul Finanțelor, a refuzat astăzi să participe la ASE la discuția pe teme ce țin de bunul mers al economiei României, invitația fiindu-i adresată de senatorul Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor. Discuția publică, la care au fost invitați reprezentanții mass-media și care urma să fie moderată de către un profesor universitar din cadrul ASE, ar fi fost absolut necesară în urma declarațiilor iresponsabile ale lui Vasile Cîțu care au condus atât la scăderea dramatică a valorii leului în raport cu principalele valute, dar și la creșterea dobânzilor pentru împrumuturile României de pe piețele externe.
Observăm o tendință a liberalilor de a arunca declarații iresponsabile în spațiul public și de a fugi apoi de răspunderea de a demonstra cele declarate, dar și de răspunderea de a gestiona consecințele economice și financiare ale declarațiilor lor.
Mai mult, observăm că Vasile Cîțu se comportă la fel precum șeful de facto al PNL, Klaus Werner Iohannis, care fuge de confruntarea cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la funcția supremă în stat.

Cu astfel de miniștri, cu un astfel de premier, cu un astfel de președinte, toți având un comportament care denotă necunoaștere, frică de discuții libere, frică de democrație în definitiv, nu mă miră faptul că singura preocupare a liberalilor în acest moment este justificarea austerității pe care o pregătesc românilor în următoarele luni de guvernare. Sub pretextul grelei moșteniri pe care liberalii o invocă, deși sunt contraziși atât de situația de fapt a economiei, cât și de BNR sau de insituțiile internaționale, guvernul Ludovic Orban pregătește epurarea politică a aparatului de stat și tăieri de venituri pentru români.

Eugen Teodorovici: Ora 12 a venit, Orban și Vasile Cîțu n-au sosit!

Așa cum am promis, astăzi la ora 12:00, am fost la ASE. I-am așteptat pe cei doi apostoli ai apocalipsei să discutăm clar și concret despre economie.

Multumesc reprezentantilor mass-media care au venit la ASE, demonstrând spirit civic și un interes real pentru finanțele țării. Ceea ce nu se poate spune și despre Orban sau Cîțu.

Nu au venit pentru că:

A) le este frică;
B)știu că mint;
C) pregătesc austeritatea care va urma.

Voi ce credeți?