După furtunile devastatoare din unele localități, Primăria Călărași cere intrarea în legalitate a construcțiilor neautorizate

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru După furtunile devastatoare din unele localități, Primăria Călărași cere intrarea în legalitate a construcțiilor neautorizate

Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Călărași aduce la cunoștință faptul că, în conformitate cu prevederile Legii 50/119 republicată, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică a clădirilor având mai mult de trei niveluri este necesară obținerea unei autorizații de construire.

De asemenea, tot în conformitate cu prevederea legală sus menționată, este necesară obținerea unei autorizații de construire pentru realizarea de acoperișuri tip șarpantă peste terasa existentă.

Ca urmare, Direcția de Urbanism aduce la cunoștință tuturor proprietarilor de locuințe care au efectuat lucrări de reabilitare termică sau construire de acoperișuri tip șarpantă, să se prezinte la sediul instituției noastre în vederea intrării în legalitate, conform reglementărilor legislative în vigoare.

Trebuie menționat că, în condițiile realizării acestor lucrări fără obținerea autorizației de construire, persoanele în cauză sunt direct răspunzătoare de producerea unor incidente  ce pot avea consecințe determinate de execuția defectuoasă a acestora.

Acest prim demers face parte dintr-o acțiune mai vastă care are ca scop final reglementarea din punct de vedere urbanistic a ansamblurilor de locuințe colective din municipiul Călărași.

Ca urmare, călărășenii sunt rugați să sprijine buna desfășurare a acestei acțiuni, fără a fi necesară aplicarea de măsuri punitive.

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ