Dunărea – Rapid: 3 – 2. Dunărea este pe loc de baraj…

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dunărea – Rapid: 3 – 2. Dunărea este pe loc de baraj…

Echipele de start:

Dunărea Călărași: Began – Rus, Șandru, Kanda, Lopez Varela Ariel Ignacio – Valentin Alexandru, Wiktorski, Pușcaș, Fotescu – Sălceanu – Ciucur
Antrenor: Cristi Pustai

Rapid: Moldovan – Finica, Ilie, Goge, Barbu – Sefer, Hlistei – Dandea, Costin, Bălan – Nastos
Antrenor: Mihai Iosif

Rapid a deschis scorul în urma unei faze la care trebuia să se semnalizeze în prealabil ofsaid la Adrian Bălan. Mingea a ajuns la Rareș Ilie, aflat pe respingere, iar mijlocașul oaspeților l-a executat de la 15 metri pe Răzvan Began. Era de-abia secunda 53. 

Rapid și-a păstrat avantajul până la pauză, însă elevii lui Iosif au avut un blackout în startul reprizei secunde, când Valentin Alexandru ‘(48) și Tudoran (’51) au întors scorul în favoarea călărășenilor. Șutul expediat de Barbu și deviat de Lopez (’66) a restabilit egalitatea pe arena „Ion Comșa”, însă cele 3 puncte aveau să rămână la Dunărea. „Centralul” Iulian Dima a inventat un penalty la duelul dintre Kanda și Moldovan, în minutul 72. Alexandru a realizat „dubla” de la punctul cu var și a consemnat victoria Dunării Călărași.

Rapidiștii au marcat în secunda 53

Dunărea a cerut penalty în minutul 24, la un presupus henț al lui Dandea, iar apoi repriza secundă a fost una nebună… Dunăraea a înscris în minutul 48 prin fostul rapidist Valentin Alexandru, iar în minutul 51 giuleștenii au cerut penalty. Arbitrul a lăsat faza să continue și Dunărea a preluat conducerea printr-un alt fost rapidist, Tudoran.

 

Rapidul a cerut două penalty-uri, iar gazdele, unul

Echipa lui Mihai Iosif a egalat la 2 în minutul 66, însă apoi portarul a făcut penalty și același Valentin Alexandru a reușit dubla de la punctul cu var. Finalul a fost incendiar, cu rapidiștii dezlănțuiți. Portarul Began a parat spectaculos, de sub transversală șuturile lui Goge și Pănoiu, iar pe final, giuleștenii au mai cerut un penalty, dar arbitrul Iulian Dima nu a acordat nimic.

Ultima ocazie a fost ratată de  Ilie, care a fost blocat de portar. Dunărea Călărași – Rapid s-a terminat 3-2. Dunărea este pe loc de baraj.