Dunărea Călărași – Poli Iași 1-2…Iată cum comentează antrenorii meciul. VIDEO

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dunărea Călărași – Poli Iași 1-2…Iată cum comentează antrenorii meciul. VIDEO

Atât Dunărea Călărași cât și Poli Iași au început în mod similar play-out-ul, chiar dacă aspiraţiile lor au fost diferite. Poli Iaşi a început cu 17 puncte play-out-ul şi cu atâtea a rămas după ce a fost învinsă pe teren propriu, 0-2, de la  începutul acestui an. Dunărea Călărași  a pierdut, 0-2, pe stadionul din Ştefan cel Mare, cu Dinamo şi a coborât pe primul loc retrogradabil, 13, ca urmare a victoriei lui FC Voluntari.

Flavius Stoican: “Sunt bucuros că am reuşit să luăm toate cele 3 puncte. Nu treceam printr-un moment psihologic foarte bun. A fost o încărcătură peste limite în ceea ce priveşte accederea în play off. Nu am reuşit, ne-am autodepăşit în multe momente pentru că am sperat până în ultima etapă că putem intra în play off. Apoi a început un nou campionat. Au fost foarte dezamăgiţi jucătorii pe care îi antrenez de ratarea obiectivului impus de conducerea clubului cât şi de noi ca şi staff cât şi jucătorii ca şi parte sportivă. A fost destul de dificil ca să-i remontez pentru că erau dezamăgiţi, nu le, mai ieşea nimic la meciurile oficiale în schimb, am sperat pentru că i-am văzut conectaţi atunci când aveam antrenamente. Mai mult decât atât, mă bucur că în momentele dificile ale unuia sau altuia dintre jucători eu am fost omul care le-am ridicat moralul şi am avut încredere, în special, în Florin Gardoş care astăzi prin golul lui a reuşit 3 puncte. Mă bucur că jucătorii care au intrat pe parcursul jocului Nascimento, Bădic şi Burlacu au avut o evoluţie foarte bună şi au contribuit la aceste puncte. Până la urmă o victorie care ne dă speranţe că putem să obţinem un loc foarte bun în play out.” a spus Stoican care a mai adăugat “Eu sunt omul care îmi impun obiective îndrăzneţe indiferent de situaţia de la club, indiferent de condiţiile de la clubul nostru. Dar sunt mulţumit că avem în componenţă jucători care merg pe aceeaşi lungime de undă ca şi mine. Bravo lor, cinste lor! Nu am câştigat decât 3 puncte, campionatul acesta este lung şi nu vreau decât să fim conectaţi şi concentraţi pe ceea ce avem de făcut în viitor. Am avut o discuţie aseară cu ei şi le-am spus că nu mai vreau să văd presiune la fotbal. La fotbal este doar ambiţie şi plăcere. Presiunea e la doctorii care operează pe creier, la oamenii care iau decizii importante. La noi trebuie să fie dor ambiţie să câştigăm duelurile sau să nu ne bată adversarul. Şi plăcere pentru că este un joc foarte frumos, un joc care este apreciat de oameni atâta vreme cât îl faci cu plăcere şi cu ambiţie.”

Poli Iași s-a impus  pe terenul celor de la Dunărea Călărași, după ce sportivii antrenați de Alexa începuseră foarte bine. Gazdele au ratat două ocazii uriașe în prima repriză și alte două la fel de mari în cea de-a doua, însă portarul Mino a fost pe fază. În minutul 69, spaniolul din poarta ieșenilor sa făcut de râs, după ce a ieșit greșit, iar Gabi Iancu a deschis scorul, cu o execuție de senzație, direct din corner.

 

Avantajul gazdelor nu a ținut mult, iar Platini a egalat în minutul 81, din pasa lui Nascimento, care a ridiculizat defensiva adversă. Cu trei minute înainte de final, trupa lui Stoican a dat lovitura. La un corner bătut scurt, Nascimento a centrat, iar Gardoș a trimis în plasă. Fundașul ieșenilor a marcat astfel primul gol pentru ieșeni.

Min. 23: Fază dubioasă în careul gazdelor. Cei de la Poli Iaşi au cerut penalty.
Min. 23: Fază dubioasă în careul gazdelor. Cei de la Poli Iaşi au cerut penalty.
Min. 33: Reluare spectaculoasă a lui Florin Gardoş, dar care trece pe lângă poartă.
Min. 36: Lovitură liberă periculoasă pentru Dunărea! De la marginea careului, Gabi Iancu trimite peste poartă. Şutul a fost deviat.
Min. 45+2: Ocazie Dunărea. Ndiaye trimite cu puţin peste poarta lui Ruben Mino.
Min. 63: Acţiunea lui Platini se termină cu şutul lui Patrick Petre în plasa laterală.
Min. 66: A venit răspunsul Dunării. Ruben Mino scoate in extremis şutul lui Ammari.
Min. 69: GOOOL Dunărea! Gabi Iancu înscrie direct din corner.
Min. 82: GOOOL Poli Iaşi! Platini egalează cu un şut imparabil din marginea careului.
Min. 87: GOOOL Pol Iaşi! Florin Gardoş înscrie cu o lovitură de cap.

Echipele de start:

Dunărea Călărași: Calancea – G. Enache, Dobrosavlevici, Luchin, St. Filip – Simion – Ammari, Souda, Honciu, G. Iancu – Ndiaye
Rezerve: Straton, Ben Djemia, Henderson, Keya, Omrani, D. Benzar, Valentin Munteanu
Antrenor: Dan Alexa

Poli Iași: Ruben Mino – L. Rus, Gardoș, Frăsinescu, Sin – Mihalache, Cioinac, Joao Teixeira – Sanoh, Platini, P. Petre
Rezerve: Rusu, Nascimento, Panțâru, Bădic, Bosoi, Șt. Popescu
Antrenor: Flavius Stoican

Arbitru: George Găman / Asistenți: Daniel Mitruți, Dragoș Iliescu
Stadion: „Ion Comșa”