Dunărea Călărași poate rămâne în Liga I. Iată de ce…

12 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dunărea Călărași poate rămâne în Liga I. Iată de ce…

Academica Clinceni nu poate rămîne în Liga I dacă are aceeași sursă de finanțare cu altă echipă. Dunărea Călărași ar putea să rămână în Liga I

Formaţiile din Liga 1 încep pregătirile pentru sezonul competiţional 2019-2020, însă pe lista celor 14 echipe poate să apară numele echipei Dunărea Călărași. Surse apropiate clubului Dunărea Călăraşi susţin pentru Telekom Sport că formaţia retrogradată în sezonul recent încheiat a fost contactată de oficiali ai FRF, care sondau terenul privind disponibilitatea echipei de a juca în Liga 1 chiar din noul sezon! Motivul? Cazul “Academica Clinceni” ar putea fi rejudecat la începutul săptămânii viitoare şi există indicii care duc spre o excludere a ilfovenilor din Liga 1, din cauza legăturilor cu FCSB.

Cei de la Clinceni şi-au câştigat din punct de vedere sportiv dreptul de a evolua în Liga 1, dar din punct de vedere financiar situația acesteia este confuză. Regulamentele în vigoare interzic înscrierea în aceeaşi competiţie a două echipe care au aceeaşi sursă de finanţare. Conform surselor de presă de specialitate, Gigi Becali nu şi-a ascuns niciodată implicarea la Academica Clinceni,dar odată cu rezultatele bune din sezonul trecut acesta s-a îndepărat de cei de la Clinceni, cel puţin la nivel declarativ. Rămâne doar ca Federația Română de Fotbal să stabilească adevărul…


FRF a acordat iniţial licenţa de participare în Liga 1 celor de la Academica, însă se doreşte o clarificare a situaţiei şi există indicii care duc la o excudere a celor de la Clinceni. În aceste condiţii, Dunărea Călăraşi, prima formaţie aflată sub linia retrogradării în sezonul trecut a fost contactată de surse federale. Acestea le-au transmis dunărenilor să “rămână în joc de glezne” pentru noul sezon ce ar  trebui să debuteze pe 12 iulie. Conform ROAF, echipa care rămâne în Liga 1 în cazul în care o formaţie din a doua ligă nu primeşte drept de joc în primul eşalon este ultima retrogradată şi nu echipa clasată pe locul 3 în Liga a II-a.

Academica Clinceni: “Suntem curaţi!”

Contactaţi de Telekom Sport, oficiali ai Academicii Clinceni au dat însă asigurări că situaţia echipei e în acest moment inatacabilă, după ce Vasile Geambazi ar fi dovedit cu acte că nu există nicio legătură între nou-promovată şi FCSB. În mod cert situaţia se va clarifica la începutul săptămânii, când vom şti configuraţia finală a Ligii 1, 2019-2020.