Dumitru Marian/ A.U.R. Călărași atrage atenţia cu privire la eşecul privind Programul “Cornul şi Laptele” derulat de Guvernul României

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dumitru Marian/ A.U.R. Călărași atrage atenţia cu privire la eşecul privind Programul “Cornul şi Laptele” derulat de Guvernul României
Dumitru Marian candidat al A.U.R. la alegerile parlamentare 2024 a indicat  o problemă cu care sistemul de învăţământ se confruntă de ani de zile şi care îi afectează direct pe elevi.

 

Dumitru MarianÎmi pare rău să indic o situaţie extrem de îngrijorătoare care afectează direct viaţa copiilor din România. Din cauza birocraţiei, în acest an, sute de elevi nu vor mai beneficia de programul “Laptele şi Cornul”, Este absolut dezolant să vedem că elevii, viitorul ţării noastre, sunt nevoiţi să plătească preţul neglijenţei birocratice ineficiente. Birocraţia nu ar trebui să fie un obstacol în calea accesului la educaţie şi la o alimentaţie sănătoasă.
Oficialităţile  dau vina pe o hotărâre de guvern nepublicată la timp. Aceasta este o explicaţie inacceptabilă, mai ales când vine vorba de nevoile elementare ale copiilor. Scuzele şi acuzele nu pot să compenseze foamea copiilor din România.
Vorbim despre copii care, în multe cazuri, vin la şcoală nu doar pentru a învăţa, ci şi pentru o masă caldă. Este inimaginabil că aceşti copii, provenind din familii cu venituri reduse, sunt privaţi de o masă caldă, de un corn cu lapte, care ar putea fi, în unele cazuri, cea mai consistentă masă a zilei pentru ei. Solicităm oficialităţilor să acţioneze rapid şi eficient pentru a remedia această situaţie. Nu putem să acceptăm ca birocraţia să devină un impediment în calea dezvoltării şi educaţiei copiilor noştri. Este nevoie de acţiuni concrete şi imediate. Guvernanţii să se gândească la impactul pe termen lung al deciziilor lor asupra generaţiilor viitoare. Nu uitaţi că sunteţi temporari la conducere, iar copiii vin la şcoală nu doar pentru a vă asculta retorica, ci şi pentru a beneficia de o educaţie şi de facilităţi esenţiale – a arătat Dumitru Marian în conferința de presă de la biroul parlamentar A.U.R. Călărași.