Dumitru Coarnă continuă ”trânta” cu secretarul de Stat de la Justiție în altă conferință de presă…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dumitru Coarnă continuă ”trânta” cu secretarul de Stat de la Justiție în altă conferință de presă…

Publicat la data de 3 decembrie 2021

În Conferința de presă de joi 2 decembrie 2021 de la sediul PSD Călărași, deputatul PSD Dumitru Coarnă și-a folosit din nou imunitatea parlamentară pentru a prezenta cum l-a denunțat pe secretarul de Stat de la Justiție. Dat fiind cercetările în curs presa i-a solicitat să prezinte documente, despre care deputatul a spus că există.

 VIDEO

Coarnă: Am un subiect fierbinte de la Ministerul Justiției pe care eu l-am mai tratat. Avem un secretar de stat certat cu legea, numit în această funcție în luna octombrie sau noiembrie de către domnul Cîțu. E vorba despre domnul XYZ. În opinia mea, trebuia numit în altă parte, nu secretar de stat la Ministerul Justiției. Are mari probleme din perspectivă juridică în zona penală, administrativă, civilă, disciplinară. Știu că sunt pe rolul Parchetului General, sunt deja 3 sau 4 dosare conexate pe anul 2020. Personal am înaintat încă 2 sesizări penale Parchetului General cu infracțiuni pe care le-am probat cu speranța că o să fie cercetate. Am formulat și declarație politică, am formulat și o interpelare către premierul României și către ministrul justiției.

Coarnă: Nu mă simt confortabil într-o țară în care un secretar de stat are mari probleme cu legea. Mai e un dosar din câte știu și la DIICOT, acolo sunt probe cum că se intervenea în dosare. Știu că în calitate de președinte al tribunalului județean Călărași intervenea în sala de judecată, și scotea din sală pe judecător și impunea soluția. Aceste lucruri nu trebuie să rămână în această perspectivă, pentru că nu poți să vorbești despre justiție cu oameni care au probleme cu legea…a arătat în cadrul conferinței de presă de la sediul PSD Călărași deputatul Dumitru Coarnă.