Dumitru Coarnă cere eficiența serviciilor de informații pentru a apăra poporul român de creșterile nejustificate de prețuri…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dumitru Coarnă cere eficiența serviciilor de informații pentru a apăra poporul român de creșterile nejustificate de prețuri…

Publicat la 14.06.2022

Una dintre principalele preocupări ale deputatului independent Dumitru Coarnă este legată și de buna funcționare a Serviciilor de Informații din România. Deputatul călărășean a indicat că activitatea acestora trebuie orientată cu precădere către asigurarea securității României conform prev. legii 51/ 1991. El a indicat într-o interpelare către serviciile de informații pentru a-i intensifica activitatea pentru a descuraja planurile și acțiunile care vizează suprimarea suveranității, unității, independenței și indivizibilității Statului Român. 

Dumitru Coarnă a indicat ca foarte periculoase orice acțiuni sau inacțiuni care lezează interesele economice strategice ale României care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea sau distrugerea resurselor naturale. 

Legat de acest subiect Coarnă a apreciat repetat drept un atac la adresa siguranței românilor cerșterea repetată și nejustificată a prețurilor carburanților, lovind direct în mafia care gestionează / ar trebui să gestioneze prețul energiei și carburanților. Referința lui Coarnă s-a produs și în raport cu o analiză a prețurilor din alte țări, a coșului zilnic și cu indicația că în România salariile și pensiile nu au fost indextate cu aceste creșteri nejustificate de prețuri – umilind pe români și obligându-i să trăiască nedemn, în sărăcie pe foarte mulți.

Coarnă a  cerut concret, eficiența strucrturilor de informații, îndreptate spre asigurarea siguranței românilor. El a condamnat recentele creșteri de prețuri ale combustibililor ca atacuri veritabile asupra unui stat de drept cum este România, și a insistat că va susține nu numai implicarea SIE ci și a SRI în zona competențelor legale pentru obținerea de date și informații ce privesc și au legătură cu domeniile de activitate.