Dumitru Coarnă / A.U.R. trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia agriculturii din România

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dumitru Coarnă / A.U.R. trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia agriculturii din România
Dumitru Coarnă a subliniat o problemă care s-a acutizat şi cu care România se confruntă din vina actualilor guvernanţi.
România nu face nimic pentru fermierul român, care este afectat în mod direct de acţiunile de-a dreptul samavolnice ale Guvernului Ciolacu. În ultimii 3 ani, ca într-un dans cinic şi sfidător, PSD, PNL, USR şi UDMR s-au transformat, pe rând, în nişte apologeţi ai agriculturii ucrainene.  Asistăm la salvarea agriculturii statului ucrainean. Preocuparea guvernului și conducerii statului nostru  pentru a proteja interesele altui stat se poate încadra, într-o oarecare măsură, la acea situaţie în care aceştia au dat mâna, oarecum cu tradarea interesului naţional. Piaţa românească se deschide “controlat” pentru produsele româneşti, într-o contrapartidă cu recunoaşterea statutului limbii române în Ucraina, nu a adus nicio sancţionare sau măsură din partea autorităţilor române.
Momentan s-a instaurat o concurenţă neloială, nu este nimic altceva decât o birocratizare a procesului de import precedent, în dorinţa acestora de a se preface că într-adevăr îi interesează soarta agriculturii româneşti. Aşa cum am anticipat Multe exemple pot fi date din falimentul, declararea procedurii de insolvență de către mulți fermieri din zona Oltenița/ jud. Călărași.
AUR îşi menţine angajamentul ferm faţă de apărarea fermierilor români, într-un război injust, care nu este al lor. Totodată, prin Programul de Guvernare, Alianţa pentru Unirea Românilor se angajează să crească nivelul de producţie şi de prelucrare a materiei prime, care se arată ca o vulnerabilitate pe care agricultura românească o întâmpină.