Dulce & Iliuță nu se lasă. Începe asfaltarea drumului de acces în municipiu dinspre Piscicola. Cum va arăta…VIDEO

4 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dulce & Iliuță nu se lasă. Începe asfaltarea drumului de acces în municipiu dinspre Piscicola. Cum va arăta…VIDEO

Echipa Marius Dulce & Vasile Iliuță nu au așteptat prea mult să treacă timpul pentru a face lucruri bune pentru călărășeni. Astăzi s-a emis autorizația de construire a drumului județean DJ306 A de acces în municipiu pe relația Piscicola – Siderca. Inexplicabil față de fosta administrație defectuoasă a municipiului, s-au retras toate plângerile din Instanță și nu mai există litigii de vreun fel. Există doar voință. Aceea de a reabilita drumul de acces în municipiu, un drum care din cauza degradării nu mai permite siguranța în trafic. Marius Dulce a realizat în regim de urgență procedura de autorizare, și nu s-a gândit decât la un singur lucru: la interesul cetățeanului.

Contactată telefonic conducerea S.C. Drumuri și Poduri Călărași, prin dna director Drăgan ne-a comunicat că de luni 2 noiembrie ar putea începe efectiv lucrările de asfaltare. Ele pot dura cca. 2 luni, fără a se realiza trotuarele, și în condiții meteo favorabile. Lucrarea se poate realiza în regim de urgență dar cu respectarea standardelor de calitate a menționat dna Drăgan Mirela, arătând că societatea are ca expertiză calitatea drumurilor realizate profesional, pentru a rezista traficului greu de pe acel segment de șosea. Există toate stocurile de materiale, utilaje și efective umane disponibile. Lucrările vor fi coordonate de Consiliul Județean, și nu există intenții de a se amâna lucrarea. Din contră, președintele Iliuță vrea să demonstreze că se pot face lucruri bune așa cum a promis.

Pe sectorul de drum cuprins între piscicola și Siderca se vor realiza 2 benzi de circulație/ sens, 2 sensuri giratorii și trotuare. Proiectul are toate aprobările tehnice necesare. Mai mult, există discuția de realizare a unei magistrale ce va interconecta localitățile Cuza Vodă, cu Grădiștea și mun. Călărași, ne-a comunicat consilierul local PSD Liviu Mușat. Primăriile celor 3 localități au tot interesul de a le dezvolta. Depinde doar de oportunitățile de finanțare și se caută axa de finanțare printr-un proiect regional sau altul. Liviu Mușat a descris interesul local justificat de traficul aglomerat pe relația aceasta dar mai ales oportunitățile de dezvoltare ce pot urma modelul altor localități ce au implementat de mult astfel de proiecte. Deocamdată Consiliul Județean a discutat pentru realizarea unui sens giratoriu în zona Canton. Referință  a discuțiilor consilierilor au fost accidentele produse. Vom informa cu detalii la timp.

Strategia de dezvoltare durabilă a mun. Călărași,  un document aiuristic cu care călărășenii au fost înșelați, prevedea ca până în 2017 să se realizeze acele piste de biciclete prin municipiu. Nu s-a realizat nici un km, acestea fiind doar promisiuni ale Primăriei Călărași. Drumul de acces în municipiu este deplorabil. Îl cunoaștem cu toții. Acolo descoperim gropi în șosea, acoperite cu piatră spartă. Descoperim un loc nemarcat rutier, unde trebuie să bănuiești care este sensul de delimitare dintre benzile de circulație. Cunoaștem cu toții scandalul dintre Consiliul Județean  cu reprezentantul Primăriei, care este și consilier județean și care a dat de înțeles multora că Primăria se opunea proiectelor CJ, proiecte care au finanțare și despre care s-a demonstrat că se pot realiza, față de ale Primăriei Călărași care au rămas până în prezent doar vorbe.

Iată cum va arăta intrarea în municipiu descrisă de Vasile Iliuță. VIDEO 

Vă întrebați, firește ce contribuție a avut arhitectul șef al municipiului Călărași? Sau dacă lucrările vor fi controlate de noul primar? Veți afla…