Dreptul la replică – Eduard Grama

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dreptul la replică – Eduard Grama

   Exact aşa cum am prevăzut şi am comunicat în spaţiul public, a fost declanşată o agresivă campanie de presă împotriva mea. La momentul la care am anunţat iminenţa acestei acţiuni de presă nu aveam informaţii despre cine, ce şi când va scrie împotriva mea, dar ştiam că acţiunile pe care le-am întreprins pentru apărarea legalităţii nu pot rămâne nepedepsite de mafia care îşi vedea interesele oneroase ameninţate. Aşa cum am scris încă înainte să apară vreun articol defăimător la adresa mea, indiferent ce minciuni s-au scris şi se vor mai scrie nu vom ceda şi nimeni nu va mai face ce doreşte cu banul public. În ultimul timp, numitul Marin Badea, citat şi de alte publicaţii, pare că şi-a făcut un scop în denigrarea mea.

   Principalul argument care demonstrează falsitatea şi infamia acuzaţiilor care mi se aduc, raţionament pe care vi-l voi prezenta înainte de a demonta pe rând fiecare dintre acuzaţiile profund mincinoase care mi se aduc, este următorul: Eu, Grama Eduard, îmi asum public obligaţia ca pentru fiecare din afirmaţiile pe care numitul Marin Badea le-a făcut să mă adresez Justiţiei şi mă oblig public să nu renunţ la acţiuni până când Instanţa se va pronunţa. Însă dacă, aşa cum insinuează, Marin Badea are un minim de indicii referitoare la fapte de natură penală pe care le-aş fi săvârşit îl provoc să îşi asume obligaţia de cetăţean şi să sesizeze Parchetul sau Poliţia pentru că altfel, dacă într-adevăr e convins de adevărul celor spuse, este chiar el un infractor, fiind tăinuitorul sau complicele meu.

   În fond, situaţia este simplă: dacă Badea nu are interese obscure, îl rog să facă plângeri penale împotriva mea. E dealtfel datoria oricărui cetăţean care are informaţii despre săvârşirea vreunei fapte penale. Îmi asum să apelez la Instituţiile Statului şi ştiu că el nu are curajul să facă acest lucru. Aşa cum am ştiut că se va declanşa această campanie împotriva mea înainte să înceapă, la fel sunt sigur încă de acum că Marin Badea nu va formula nicio plângere penală împotriva mea.

   Nu îşi va asuma o astfel de responsabilitate pentru că EL ŞTIE că ceea ce scrie este fals şi că niciodată afirmaţiile mincinoase nu vor rezista în faţa unor minime documentări. Se va limita în a continua să publice afirmaţii denigratoare fără nici o bază reală încercând discreditarea mea pentru a mă face să cedez presiunilor. Chiar şi numai acest lucru spune multe despre cât de proşti îi crede Badea pe cititorii săi. Eu ştiu însă că societatea nu este în ansamblu atât de naivă. De aceea, până acum nu m-am coborât să-i dau nici o replică. În ultimele zile, însă, văzând că nimeni nu este păcălit de articolele publicate, atacurile la care sunt supus s-au extins în mod absolut stupefiant şi împotriva familiei mele, a fratelui meu care este un chirurg de o reputaţie indiscutabilă, a mamei mele ce are o carieră remarcabilă de cadru didactic şi, într-un mod incredibil de josnic, chiar împotriva tatălui meu de mult decedat.

   Dacă eu mi-am asumat o funcţie publică şi am înţeles la ce atacuri pot fi supus doar pentru că vreau să pun umărul şi să nu mai trăiesc într-o comunitate profund afectată de interese de grup, asta nu înseamnă că trebuie să permit aceste atacuri josnice împotriva familiei mele. Nu doresc să recurg precum numitul Marin Badea la atacuri la persoană, nu am vrut şi nu vreau să fac vreo legătură între activităţile sale cu faptul că a fost cercetat penal împreună cu fiul său pentru săvârşirea de infracţiuni informatice, că a fost de asemenea cercetat pentru lovirea unei colege de breaslă de la ziarul Adevărul sau cu faptul că regretatul Dan Eugen Cristodor l-a învins în Instanţă tocmai pentru astfel de articole denigratoare. Din păcate însă, sunt pus în imposibilitatea de a-mi demonstra nevinovăţia atâta timp cât acuzaţiile sunt generale şi gratuite, fără a fi arătat niciodată exact cu ce aş fi păcătuit.

   Fără să evidenţiez incredibilele erori gramaticale, de neacceptat pentru un adevărat ziarist arăt că nimeni nu ar putea răspunde la calomnii ca “un personaj controversat asupra căruia planează suspiciuni de fals și uz de fals pentru ocuparea funcției publice de conducere, de director executiv”, tocmai pentru că nu se aduce nicio acuzaţie punctuală, ci doar se fac simple afirmaţii fără o bază probatorie. Există, într-adevăr (deşi punctate de aceleaşi erori de gramatica Limbii Române) şi articole care fac referiri directe la societăţi comerciale în care am fost acţionar sau administrator, societăţi care au urmat procedura insolvenţei şi eventual a falimentului.

   În toate aceste situaţii, Badea îşi desconsideră cititorii, încercând să-i păcălească prin insinuările că proceduri perfect legale, prezente în toate legislaţiile ţărilor civilizate, precum insolvenţa sau falimentul ar fi imorale sau în afara legii. Glumind, presupun că Badea cunoaşte că societăţile unui oarecare Donald Trump, funcţionar de stat, au apelat în numeroase rânduri la aceste proceduri perfect legale şi morale. În realitate, Badea ratează exact esenţa pe care ar fi surprins-o orice ziarist cu un minim de fler: adevărul este că după ce eu am fost confruntat cu realitatea dură din mediul privat, încercând să fac producţie reală în România, să creez locuri de muncă şi surplus economic şi fiind confruntat cu problemele multor antreprenori, am încercat să fac toate eforturile pentru a schimba ceva în comunitate. Acesta este resortul pentru care m-am implicat în viaţa comunităţii, faptul că ştiu mai bine ca oricine ce greutăţi întâmpină românii care vor cu adevărat să facă o mică întrprindere să funcţioneze şi vreau să dispară aceste greutăţi. Dacă reuşim asta, dacă reuşim să îndepărtăm entităţile şi grupurile pe care cred că le serveşte Badea, oricât de politicianist ar suna, ştiu că ne va fi mai bine tuturor.

   Referitor la cealaltă acuzaţie proferată de Badea, aceea că aş fi fost angajat ilegal, arăt că şi aceasta va face obiectul unei plângeri pe care o voi adresa justiţiei. Voi întreprinde aceste demers din cauză că sunt indignat de modalitatea în care Badea a acţionat, relatând aspecte despre care ştia că nu sunt conforme realităţii. Astfel, imediat ce a primit răspunsul Direcţiei Juridice şi de Administraţie Publică a Consiliului Județean Călăraşi, conform căruia am fost angajat legal, în urma unui concurs de recrutare, Badea a publicat un articol care relata exact opusul, contrazicând fără nici o bază o concluzie la care a ajuns Direcţia. Urmând acelaşi mod de operare, Badea a scris minciuna că aş fi fost angajat pe baza unei adeverinţe false, fără să ofere nici un detaliu concret despre această situaţie.

Îl invit din nou să facă apel la instituţiile Statului dacă are un minim de informaţii referitoare la aceste aspecte. În final, fără să detaliez aspecte jenante şi derizorii, remarc faptul că în aceste momente în care societatea românească este confruntată cu inadmisibile situaţii violente în disputele politice, nu este normal ca promotorul unui site, un autoproclamat ziarist, deci un om al cuvintelor să folosească în mediul virtual cuvinte vulgare şi trivialităţi ireproductibile.

 

Eduard GRAMA                                                                                                                                                                            16.09.2017